Kokosové rezy s granátovým jablkom- hrnčekový recept

Tieto kokosové rezy s granátovým  jablkom sú nielen chuťovo ale tiež farebne skvelá kombinácia. Nadýchané kokosové cesto s kokosovou plnkou a do toho mierne kyslasté granátové jabĺčko, proste lahôdka, ktorú si vie pripraviť aj začiatočník v pečení. Na prípravu vám postačí 1 hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 balenia strúhaného kokosu (100 g)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálka múky

Suroviny do plnky:

  • 400m mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
  • 4PL pr. cukru
  • 2ks vanilkový cukor
  • 1/2 balenia strúhaného kokosu (100g)
  • zrnká z 1 granátového jabĺčka

Postup:

  • Začneme prípravou cesta. Na to si vyšľaháme v miske vajíčka a cukor do penista. Pridáme ešte olej a šľaháme ešte 3 minúty.
  • Následne pridáme suché položky – postrúhaný kokor, prášok do pečiva, múku a vanilkový cukor.
  • Vymiešame do hladkého cesta.
  • Formu (moja mala 30*22cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto nalejeme do formy.
  • Pečieme pri 160C ca. 40 minút až dostane vrchná vrstva zlatistú farbu. Následne necháme cesto vychladnúť a potom ho prerežeme cez šírku na polovičku.
  • Na plnku dáme do hrnca 350ml mlieka zohrievať. Vo zvyšnom mlieku si vymiešame pudingový prášok s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, nalejeme pudingovú zmes a potom varíme, až vznikne hustý puding.
  • Ten zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladu vychladnúť, až je úplne studený. Potom odstránime potravinovú fóliu z vrchu.
  • V miske si vyšľaháme ca. 3-5 minút maslo spolu s práškovým cukrom až vznikne hladké nadýchané maslo. Postupne pridáme vychladutý puding a vypracujeme hladkú zmes.
  • Na záver pridáme asi 2/3 kokosu a vypracujeme plnku.
  • Polovičku plnky nanesieme na spodnú časť cesta, potom ho zaťažíme vrchnou časťou cesta a na vrch nanesieme zvyšnú plnku.
  • Na záver posypeme celý povrch rezov zvyšným kokosom.
  • Zákusok dáme chladiť, najlepšie na noc. Pred servírovaním ozdobíme každý kus rezov jadierkami granátového jalčka, ktoré sme si ošúpali.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*