Tieto kokosové rezy s granátovým jablkom sú nielen chuťovo ale tiež farebne skvelá kombinácia. Nadýchané kokosové cesto s kokosovou plnkou a do toho mierne kyslasté granátové jabĺčko, proste lahôdka, ktorú si vie pripraviť aj začiatočník v pečení. Na prípravu vám postačí 1 hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:
- 4 vajcia
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 balenia strúhaného kokosu (100 g)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálka múky
Suroviny do plnky:
- 400m mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
- 4PL pr. cukru
- 2ks vanilkový cukor
- 1/2 balenia strúhaného kokosu (100g)
- zrnká z 1 granátového jabĺčka
Postup:
- Začneme prípravou cesta. Na to si vyšľaháme v miske vajíčka a cukor do penista. Pridáme ešte olej a šľaháme ešte 3 minúty.
- Následne pridáme suché položky – postrúhaný kokor, prášok do pečiva, múku a vanilkový cukor.
- Vymiešame do hladkého cesta.
- Formu (moja mala 30*22cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto nalejeme do formy.
- Pečieme pri 160C ca. 40 minút až dostane vrchná vrstva zlatistú farbu. Následne necháme cesto vychladnúť a potom ho prerežeme cez šírku na polovičku.
- Na plnku dáme do hrnca 350ml mlieka zohrievať. Vo zvyšnom mlieku si vymiešame pudingový prášok s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, nalejeme pudingovú zmes a potom varíme, až vznikne hustý puding.
- Ten zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladu vychladnúť, až je úplne studený. Potom odstránime potravinovú fóliu z vrchu.
- V miske si vyšľaháme ca. 3-5 minút maslo spolu s práškovým cukrom až vznikne hladké nadýchané maslo. Postupne pridáme vychladutý puding a vypracujeme hladkú zmes.
- Na záver pridáme asi 2/3 kokosu a vypracujeme plnku.
- Polovičku plnky nanesieme na spodnú časť cesta, potom ho zaťažíme vrchnou časťou cesta a na vrch nanesieme zvyšnú plnku.
- Na záver posypeme celý povrch rezov zvyšným kokosom.
- Zákusok dáme chladiť, najlepšie na noc. Pred servírovaním ozdobíme každý kus rezov jadierkami granátového jalčka, ktoré sme si ošúpali.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: