Ak sa chystáte na narodeniny pripraviť tortu v tvare čísla môžete siahnúť k postupom, kde sa vyrába viacero plátov s predrezaným tvarom číslovky, ktorú chcete a potom jednotlivé 3-4 cestá plníte a vrstvíte. Mne sa však zdal tento postup dosť pracný a časovo náročný, preto ma upútala možnosť vyrábať číslovky z jednoduchého základného kruhového tvaru z piškótového cesta. Ja som potrebovala dosiahnuť číslovku 2, ale na internete nájdete aj obdobné postupy na iné číslovky.

Suroviny:
- 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
- 1 šálku kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 vajíčok
- 100ml šľahačkovek smotany
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
Na plnku:
- 350ml mlieka
- 1 balenie pudingového prášku s jahodovou príchuťou
- 5PL kr. cukru
- 1/2 balenia masla izbovej teploty
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť šľaháme.
- Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu.
- Na záver pridáme oleja.
- Cesto nalejeme do 2 menších tortových foriem (priemer 20cm) a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
- Pred vybratím z formy necháme dôkladne vychladnúť.
- Na plnku si uvaríme hustý puding. Na to necháme zovrieť 300ml mlieka
- Medzitým zmiešame pudingový prášok s 50ml mlieka a kr. cukrom do hladkej zmesy a vlejeme do horúceho mlieka. Puding krátko povaríme pokiaľ sa úpne nezahustí. Necháme vychladnúť pokiaľ je úplne studený.
- Maslo vyslaháme s práškovým cukrom a potom pridáme vychladnutý puding. Dobre premiešame. Plnku naplníme do cukrárenskej špičky.
- Tortový korpus vyberieme z formy. Z jedného vykrojíme 1/4 ktorú použijeme na dolnú časť číslice 2 a z druhého odkrojíme obdĺžnik. Vytvarujeme číslo 2.
- Potom cukrárenskou špičkou tvarujeme plnkou na vrch špičky až je celá číslovka pokrytá plnkou. Ozdobíme podľa chuti napríklad jedlými kvetmi, či drobným ovocím alebo cukríkmi.
- Necháme aspoň 2 hodiny oddychovať.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: