Torta v tvare čísla z jednoduchej kruhovej formy

Ak sa chystáte na narodeniny pripraviť tortu v tvare čísla môžete siahnúť k postupom, kde sa vyrába viacero plátov s predrezaným tvarom číslovky, ktorú chcete a potom jednotlivé 3-4 cestá plníte a vrstvíte. Mne sa však zdal tento postup dosť pracný a časovo náročný, preto ma upútala možnosť vyrábať číslovky z jednoduchého základného kruhového tvaru z piškótového cesta. Ja som potrebovala dosiahnuť číslovku 2, ale na internete nájdete aj obdobné postupy na iné číslovky.

Suroviny:

  • 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
  • 1 šálku kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 vajíčok
  • 100ml šľahačkovek smotany
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

Na plnku:

  • 350ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku s jahodovou príchuťou
  • 5PL kr. cukru
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť šľaháme.
  • Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu.
  • Na záver pridáme oleja.
  • Cesto nalejeme do 2 menších tortových foriem (priemer 20cm) a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
  • Pred vybratím z formy necháme dôkladne vychladnúť.
  • Na plnku si uvaríme hustý puding. Na to necháme zovrieť 300ml mlieka
  • Medzitým zmiešame pudingový prášok s 50ml mlieka a kr. cukrom do hladkej zmesy a vlejeme do horúceho mlieka. Puding krátko povaríme pokiaľ sa úpne nezahustí. Necháme vychladnúť pokiaľ je úplne studený.
  • Maslo vyslaháme s práškovým cukrom a potom pridáme vychladnutý puding. Dobre premiešame. Plnku naplníme do cukrárenskej špičky.
  • Tortový korpus vyberieme z formy. Z jedného vykrojíme 1/4 ktorú použijeme na dolnú časť číslice 2 a z druhého odkrojíme obdĺžnik. Vytvarujeme číslo 2.
  • Potom cukrárenskou špičkou tvarujeme plnkou na vrch špičky až je celá číslovka pokrytá plnkou. Ozdobíme podľa chuti napríklad jedlými kvetmi, či drobným ovocím alebo cukríkmi.
  • Necháme aspoň 2 hodiny oddychovať.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*