Torta v tvare čísla z jednoduchej kruhovej formy Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Torta v tvare čísla z jednoduchej kruhovej formy

Ak sa chystáte na narodeniny pripraviť tortu v tvare čísla môžete siahnúť k postupom, kde sa vyrába viacero plátov s predrezaným tvarom číslovky, ktorú chcete a potom jednotlivé 3-4 cestá plníte a vrstvíte. Mne sa však zdal tento postup dosť pracný a časovo náročný, preto ma upútala možnosť vyrábať číslovky z jednoduchého základného kruhového tvaru z piškótového cesta. Ja som potrebovala dosiahnuť číslovku 2, ale na internete nájdete aj obdobné postupy na iné číslovky.

Suroviny:

  • 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
  • 1 šálku kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 vajíčok
  • 100ml šľahačkovek smotany
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

Na plnku:

  • 350ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku s jahodovou príchuťou
  • 5PL kr. cukru
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť šľaháme.
  • Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu.
  • Na záver pridáme oleja.
  • Cesto nalejeme do 2 menších tortových foriem (priemer 20cm) a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
  • Pred vybratím z formy necháme dôkladne vychladnúť.
  • Na plnku si uvaríme hustý puding. Na to necháme zovrieť 300ml mlieka
  • Medzitým zmiešame pudingový prášok s 50ml mlieka a kr. cukrom do hladkej zmesy a vlejeme do horúceho mlieka. Puding krátko povaríme pokiaľ sa úpne nezahustí. Necháme vychladnúť pokiaľ je úplne studený.
  • Maslo vyslaháme s práškovým cukrom a potom pridáme vychladnutý puding. Dobre premiešame. Plnku naplníme do cukrárenskej špičky.
  • Tortový korpus vyberieme z formy. Z jedného vykrojíme 1/4 ktorú použijeme na dolnú časť číslice 2 a z druhého odkrojíme obdĺžnik. Vytvarujeme číslo 2.
  • Potom cukrárenskou špičkou tvarujeme plnkou na vrch špičky až je celá číslovka pokrytá plnkou. Ozdobíme podľa chuti napríklad jedlými kvetmi, či drobným ovocím alebo cukríkmi.
  • Necháme aspoň 2 hodiny oddychovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*