Výborné slimáky, ktorým neodolajú malý či veľký jedáci.
Cesto – https://recepis.sk/2019/02/17/vyborne-jogurtove-kysnute-cesto/
Plnka:
- 150ml rajčinovej šťavy
- 1 mozarella pokrájaná na drobno
- 1 zelená paprika pokrájaná na drobno
- Za hrsť olív pokrájaných na drobno
- 1 cibuľa pokrájaná na drobno
- Soľ, cukor, čierne korenie, sušený tymián a bazalka
- 100g tvrdého postrúhaného syra
Postup:
- Najskôr pripraviť základné jogurtové cesto. Na 2 plechy stačí polovičné množstvo základného cesta.
- Zatiaľ čo kysne si pripraviť plnku. Na to zmiešať všetky horné ingrdiencie okrem tvrdého syra. Dochutiť korením podľa chuti.
- Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkať ho na obdĺžnik. Na vrch rozotrieť rajčinové zmes a posypať všetko syrom.
- Potom cesto podĺžne zatočiť a ostrým nožíkom odrezávať z neho 1cm hrubé kruhy. Tie potom klásť na plech.
- Za 3PL oleja zmiešať s 1 roztlačeným cesnakovým strúčikom a týmto aromatickým olejom potom potrieť jednotlivé slimáky. Následne nechať piecť pri 200°C ca. 25min. do zlatista piecť