Super šťavnaté čokoládové muffiny so sladkou smotanou

Poznáte to, keď sa pečie len podľa aktuálneho stavu chladničky? Niekedy tie najlepšie recepty :). Ja som potrebovala minúť 1 šľahačkovú smotanu a kedže sme sa deťmi chystali na výlet, chcelo to dezert, čo ľahko možno jesť aj na cestách, takže voľba padla na muffiny. Super šťavnaté cesto, odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kr. Cukru
  • ½ balenie prášku do pečiva
  • 1balenie sladkej smotany na šľahanie
  • 1 šálka hl. Múky
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 3PL kakaa
  • ½ šálky oleja
  • 2PL masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálka čučoriedok (môžu byť aj mrazené)

Postup:

  • Trúbu si dáme prehriať na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
  • Následne pridáme smotanu, maslo ako aj suché položky – prášok do pečiva, pudingový prášok, kakao, vanilkový cukor a múku.
  • Vypracujeme hladké cesto. Primiešame do neho čučoriedky.
  • Muffiny plech si vyložíme muffinovými košíčkami. Kdo chce pridá do cesta aj čučoriedky (nám výnimočne chutia, takže sem s nimi).
  • Do každého košíčka dáme potom za 1 naberačku cesta tak aby boli plné po horný okraj.
  • Pečieme pri 160C ca. 30 minút až dostanu hore zlatistú farbu.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*