Super šťavnaté čokoládové muffiny so sladkou smotanou

Poznáte to, keď sa pečie len podľa aktuálneho stavu chladničky? Niekedy tie najlepšie recepty :). Ja som potrebovala minúť 1 šľahačkovú smotanu a kedže sme sa deťmi chystali na výlet, chcelo to dezert, čo ľahko možno jesť aj na cestách, takže voľba padla na muffiny. Super šťavnaté cesto, odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kr. Cukru
  • ½ balenie prášku do pečiva
  • 1balenie sladkej smotany na šľahanie
  • 1 šálka hl. Múky
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 3PL kakaa
  • ½ šálky oleja
  • 2PL masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálka čučoriedok (môžu byť aj mrazené)

Postup:

  • Trúbu si dáme prehriať na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
  • Následne pridáme smotanu, maslo ako aj suché položky – prášok do pečiva, pudingový prášok, kakao, vanilkový cukor a múku.
  • Vypracujeme hladké cesto. Primiešame do neho čučoriedky.
  • Muffiny plech si vyložíme muffinovými košíčkami. Kdo chce pridá do cesta aj čučoriedky (nám výnimočne chutia, takže sem s nimi).
  • Do každého košíčka dáme potom za 1 naberačku cesta tak aby boli plné po horný okraj.
  • Pečieme pri 160C ca. 30 minút až dostanu hore zlatistú farbu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Super šťavnaté čokoládové muffiny so sladkou smotanou

Poznáte to, keď sa pečie len podľa aktuálneho stavu chladničky? Niekedy tie najlepšie recepty :). Ja som potrebovala minúť 1 šľahačkovú smotanu a kedže sme sa deťmi chystali na výlet, chcelo to dezert, čo ľahko možno jesť aj na cestách, takže voľba padla na muffiny. Super šťavnaté cesto, odporúčam vyskúšať. […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Videorecept – parená knedľa ako od babky

    Videorecept – parená knedľa ako od babky

    Celý recept nájdete tu Parená knedľa


  • Svieža hrnčeková pomarančová bábovka

    Svieža hrnčeková pomarančová bábovka

    Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.


  • Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*