Pizza slimáky z jogurtového kysnutého cesta

Výborné slimáky, ktorým neodolajú malý či veľký jedáci. Na meranie vám postačí šálka s objemom 150ml.

Suroviny na cesto

  • 1 šálka mlieka
  • 1šálka vody
  • 1 šálka bieleho jogurtu
  • 1PL cukru
  • 1PL soli
  • ½ čerstvých kvasníc
  • Ca. 1/2 balenia (500g) hl. Múky

Suroviny na plnku:

  • 150ml rajčinovej šťavy
  • 1 zelená paprika pokrájaná na drobno
  • Za hrsť olív pokrájaných na drobno
  • 1 cibuľa pokrájaná na drobno
  • Soľ, cukor, čierne korenie, sušený tymián a bazalka
  • 100g tvrdého postrúhaného syra

Postup:

  • Najskôr pripravíme základné jogurtové cesto.
  • Zatiaľ čo kysne si pripraviť plnku. Na to zmiešame rajčinovú omáčku s na jemno posekanou salímou, cibuľkou a olivami. Dochutíme korením podľa chuti.
  • Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho na obdĺžnik.
  • Vrch cesta potrieme rajčinovou zmesou a posypeme všetko syrom.
  • Potom cesto podĺžne zatočíme a ostrým nožíkom odrezávať z neho 0,5cm hrubé kruhy. Tie potom kladieme s odstupom na plech a necháme prikryté ešte 20 minút kysnúť.
  • Necháme piecť pri 200°C ca. 25min. do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*