Priznám sa, že niesom veľký fanúšik nutelly, ale zato arašídové maslo mi učarovalo. Najmä v tejto kaši, ktorú si pripavíte večer a ráno už len stačí otvoriť pohár a vychnutnať si. Ja pripravujem túto kašu v sklenenom pohári s uzáverom, nielen je to praktické lebo ju takto možno ľahko zobrať zo sebou ale takisto ju vďaka uzáveru vieme dobre pomiešať bez špinenia ďaľšieho riadu.
Suroviny:
- 5-6PL jemných ovsených vločiek
- 100ml mlieka (rastlinného mlieka- napríklad ovsené mlieko)
- 2 PL chia semiačok
- 2 čl sladidla (napríklad javorový alebo agave sirup, prípadne med)
- 2 PL arašídového masla
Postup:
- Mlieko si nahrejeme a pridáme k nemu arašídové maslo.
- Pohár uzavrieme a dobre potrepeme aby sa nám maslo roztopilo.
- Potom nasypeme ovsené vločky, chia a sladidlo. Opäť zavrieme a potrepeme.
- Po 5 minutách poslednýkrát potrepeme pohárom. Potom ho už len uzavretý necháme stáť do ďaľšieho rána.
- Ja rada nechávam stáť kašu pri izbovej teplote, ak je ale vonku príliš teplo odporúčam ju nechať stáť cez noc v chladničke.
Inšpirujte aj sa aj ďaľšiou zdravou alternatívou na raňajky – Chia pudingom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Populárne recepty
Nová Kniha plná vianočných receptov
Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas.Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a pečú […]
Kysnuté lievance – Videorecept
Celý recept tu Lievance
Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom
Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.
Torta pre malé princezné
Zaručene to poznáte, keď majú dievčatá narodeniny, majú väčšinou veľmi presnú predstavu o tom, ako bude všetko dekorované a akú tortu si želajú. Už sme prešli obdobím Torty v tvaroch jednorožcov a dopracovali sa k cukríkovej ružovej torte (hlavne, že ružová a veľa cukríkov). Ak aj vy máte doma malé […]