There are still enough strawberries to be found in the garden to make these extremely tasty and refreshing popsicles, modelled on the Misha popsicle. Strawberry pulp with a layer of dark chocolate on top, it’s hard to resist. To prepare, you need popsicle containers, either plastic or silicone. If you don’t have them, washed yoghurt containers and a wooden mallet will also do.
Ingredients
- 500g strawberries
- 5-6 tbsp sugar (if the berries are well ripened and sweet you can use less sugar or omit it)
- 30ml water
- 1 packet of dark cooking chocolate (200g)
Preparing:
- Clean the strawberries of coarse dirt and wash them under running water. Remove the stems.
- Place them in a saucepan, cover with water, add the sugar and bring to the boil, covered.
- Cook on a low heat for 10 minutes, then leave the mixture to cool.
- Using an immersion blender, blend the mixture into a slurry.
- Pour the mixture into the popsicle moulds and place the sticks in them. Refrigerate overnight.
- Melt the cooking chocolate and place in a tall cup or narrow glass.
- Remove the popsicles from the moulds and then gradually dip them into the melted chocolate. They can be frozen briefly or served immediately.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]