Healthy strawberry popsicle made from homemade strawberries

There are still enough strawberries to be found in the garden to make these extremely tasty and refreshing popsicles, modelled on the Misha popsicle. Strawberry pulp with a layer of dark chocolate on top, it’s hard to resist. To prepare, you need popsicle containers, either plastic or silicone. If you don’t have them, washed yoghurt containers and a wooden mallet will also do.

Ingredients

  • 500g strawberries
  • 5-6 tbsp sugar (if the berries are well ripened and sweet you can use less sugar or omit it)
  • 30ml water
  • 1 packet of dark cooking chocolate (200g)

Preparing:

  • Clean the strawberries of coarse dirt and wash them under running water. Remove the stems.
  • Place them in a saucepan, cover with water, add the sugar and bring to the boil, covered.
  • Cook on a low heat for 10 minutes, then leave the mixture to cool.
  • Using an immersion blender, blend the mixture into a slurry.
  • Pour the mixture into the popsicle moulds and place the sticks in them. Refrigerate overnight.
  • Melt the cooking chocolate and place in a tall cup or narrow glass.
  • Remove the popsicles from the moulds and then gradually dip them into the melted chocolate. They can be frozen briefly or served immediately.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*