Ovsená kaša z arašídového masla pripravená cez noc (overnight)

Priznám sa, že niesom veľký fanúšik nutelly, ale zato arašídové maslo mi učarovalo. Najmä v tejto kaši, ktorú si pripavíte večer a ráno už len stačí otvoriť pohár a vychnutnať si. Ja pripravujem túto kašu v sklenenom pohári s uzáverom, nielen je to praktické lebo ju takto možno ľahko zobrať zo sebou ale takisto ju vďaka uzáveru vieme dobre pomiešať bez špinenia ďaľšieho riadu.

Suroviny:

  • 5-6PL jemných ovsených vločiek
  • 100ml mlieka (rastlinného mlieka- napríklad ovsené mlieko)
  • 2 PL chia semiačok
  • 2 čl sladidla (napríklad javorový alebo agave sirup, prípadne med)
  • 2 PL arašídového masla

Postup:

  • Mlieko si nahrejeme a pridáme k nemu arašídové maslo.
  • Pohár uzavrieme a dobre potrepeme aby sa nám maslo roztopilo.
  • Potom nasypeme ovsené vločky, chia a sladidlo. Opäť zavrieme a potrepeme.
  • Po 5 minutách poslednýkrát potrepeme pohárom. Potom ho už len uzavretý necháme stáť do ďaľšieho rána.
  • Ja rada nechávam stáť kašu pri izbovej teplote, ak je ale vonku príliš teplo odporúčam ju nechať stáť cez noc v chladničke.

Inšpirujte aj sa aj ďaľšiou zdravou alternatívou na raňajky – Chia pudingom.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekový makový koláč

    Hrnčekový makový koláč

    Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Americké Cookies

    Hrnčekové Americké Cookies

    V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento […]


  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekový makový koláč

    Hrnčekový makový koláč

    Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Americké Cookies

    Hrnčekové Americké Cookies

    V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *