Zdravý jahodový nanuk z domácich jahôd

Ešte stále možno nájsť v záhrade dostatok jahôd na výrobu týchto mimoriadne chutných a osviežujúcich nanukov po vzoru nanuku Míša. Jahodová dreň s vrstvou tmavej čokolády na vrchu, tomu sa ťažko odoprie. Na prípravu potrebujete nádobky na nanuky, či už plastové alebo silikónové. Ak ich nemáte, poslúžia aj umyté nádobky od jogurtu a drevená palička.

Suroviny na 6 nanukov:

  • 500g jahôd
  • 5-6PL cukru (ak sú plody dobre zrelé a sladké možno použiť aj menej cukru alebo ho vynechať)
  • 30ml vody
  • 1 balenie tmavej čokolády na varenie (200g)

Postup:

  • Jahody očistíme z hrubých nečistôt a umyjeme ich pod tečúcou vodou. Odstránime stonky.
  • Potom ich vložíme do hrnca, polejeme vodou, pridáme cukor a prikryté necháme zovrieť.
  • Následne na nízkom ohni varíme ešte 10 minút, potom necháme vzniknutú zmes vychladnúť.
  • Ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.
  • Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do nich paličky. Necháme cez noc zamraziť.
  • Čokoládu na varenie rozpustíme a dáme do vysokej šálky alebo úzkeho pohára.
  • Nanuky vyberieme z formy a potom ich postupne namáčame do roztopenej čokolády. Môžeme ich ešte nechať krátko zmraziť alebo hneď servírujeme.
  • Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené? Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam. Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých […]


  • Čili con carne

    Čili con carne

    Tento pokrm je výdatný a sýty a tak neodmyslitelne pre mňa patrí k sychravému studenému počasiu. Ak ho budete servírovať s ryžou či pečivom, máte kompletný pokrm hotový. Pritom keďže sa spracovávala mleté mäso a zelenina z plechovky (teda predvarená), rýchlo hotový. Takto sa vám zaručene podarí Alternatívne suroviny:


  • Aromatické kuracie prsia na šťave

    Aromatické kuracie prsia na šťave

    Super rýchle jedlo, ktoré vás prekvapí intenzívnou chuťou. Jeho príprava je vskutku nenáročná, zvládne ju aj začiatočník v kuchyni.


  • Zeleninová polievka z pečenej tekvice

    Zeleninová polievka z pečenej tekvice

    Skvelá obmena klasickej zeleninovej krémovej polievky vyrobená z pečenej zeleniny. Základom je tekvica, cibuľa, rajčiny, mrkva a pór ktorá sa najskôr marinuje a potom pečie do mäkka. Vďaka tomu má celá polievka veľmi intenzívnu, pečenú arómu.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*