Farebný chessecake na paličke s rôznymi polevami

Aj vrámci jedla sa v sociálnych sieťach z času na čas rozbehnú rôzne food trendy. Teda jedlá, ktoré práve letia. Raz som medzi takýmito zahliadla aj cheescake na paličke a prišlo mi to celkom praktické, najmä na letné posedenie či detskú oslavu.

Mimo toho, že sa ľahko servíruje tiež možno vytvoriť mnohé farebné variácie tohto cheesecake a ozdobiť ich podľa vlastnej predstavivosti. Ja som zvolila na ozdobu chuť čokolády, bielej čokolády a čokolády s lesnou zmesou ale samozrejme, že voľba je každému ponechaná. No nevyzerá tento cheesecake proste super?

Suroviny

  • 250g jemného krémovitého syra (mascarpone)
  • 500g jemného tvarohu
  • 200ml kyslej smotany
  • 3Pl kukuričného škrobu
  • 3 vajíčka
  • 200g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200g tmavej čokolády
  • 200g bielej čokolády
  • 200g čokolády s lesnou príchuťou
  • drobné jedlé ozdoby (cukríky, ovocie, guľky..)
  • zmrzlinové paličky

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme jemný krémovitý syr, tvaroh, smotanu a škrob a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 26cm) a formu prikryjeme alobalom.
  • Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
  • Keď cheesecake vychladne, vyberieme ho z formy. Potom ho pokrájame na 8 dielov a do každého zastokneme zmrzlinovú paličku.
  • Pripravíme si 3 hrnce s vodou a nad ne 3 nerezové misky do ktorých polámeme čokoládu.
  • Potom nad parou si postupne zohrejeme každú z naších čokolád, až je tekutá.
  • Každý diel cheesecake oblejeme polevou a nanesieme ju tiež na strany. Necháme s odstupom ztuhnúť. Potom ozdobíme podľa chuti a servírujeme tak, že sa nám kúsky cheesecake farebne prestriedajú.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.