Jednoduchý šťavnatý zákusok len z 3 vajíčok.
Suroviny na cesto:
- 3 väčšie vajíčka
- 100g cukru
- 150g múky
- 150g vlašských orechov
- 100g mrkvy postrúhanej na jemno
- 2čl perníkového korenia
- 1/2 balenia prášku do pečiva
Suroviny na plnku:
- 150g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
- 200ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie stužovača šľahačky

Postup:
- Vajíčka dáme do misky a šľaháme ich s cukrom do penista.
- Mrkvu postrúhame na jemno a orechy posekáme alebo postrúhame. Pridáme k vajíčkam.
- Potom pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva a perníkové korenie.
- Plech (môj mal 22x33cm) vyložíme papierom na pečenie a nalejem doňho cesto.
- Pečieme pri 180C ca. 35 minút. Potom necháme vychladnúť.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom do tuhej peny. Pridáme macsarpone a dobre zmiešame.
- Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a kdo chce ozdobí vrch rezov kúskami orechov prípadne posype škoricou.
Ako pripraviť ryžu 6-krát inak, recepty z celého sveta + 5 faktov, ktoré vás prekvapia
Pri príležitosti spustenia nového kurzu o ryži som sa rozhodla aj môj dnešný článok zamerať na túto tému a ponúknuť vám tak zaujímavosti o ryži ako aj výber 6 receptov na prípravu ryžových pokrmov z celého sveta- od slaných po sladké. 5 zaujímavých faktov o ryži, ktoré ste ešte nepoznali: […]
Ako na šťavnaté kuracie prsia s dusenou zeleninou
Kuracie prsia sú nielen rýchlo hotové a vhodné teda keď sa ponáhľate ale pripravené správne dokážu skutočne prekonať mnohé iné gurmánske jedlá. Na to, aby sa vám podarili je dobré dodržiavať zopár rád a tak som tieto pre vás zostavila. Najmä správny čas varenia je mimoriadne dôležitý ak nechcete mať […]
Novinka: Mini kurz o varení ryže – ako darček ku Dňu matiek ZADARMO!
Milé mamy, babičky, tety a všetky ženy, ktoré denne stoja pri sporáku – pripravila som pre vás špeciálne prekvapenie! Pri príležitosti Dňa matiek, ktorý oslavujeme už zajtra, vám s radosťou predstavujem nový mini kurz o varení ryže, ktorý vám ukáže, ako na ňu vždy s istotou a chuťou. A tá […]