Cibuľová polievka z jarnej cibuľky

Cibuľová polievka z jarnej cibuľky

Táto krásne krémovitá polievka z jarnej cibuľlky je za pár minút hotová a v kobinácii s chrumkavými krutónmi je to veľká doborta.

Suroviny:

  • 1 zväzok jarnej cibule
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 PL múky
  • 2 PL masla
  • Pažítka
  • 1,5l vody/vývaru
  • 150ml sladkej smotany
  • Soľ, čierne korenie, 1čl kmínu

Postup:

  • Jarnú cibuľku očistíme od zvädnutých častí a najskôr pokrájame zelenú časť na jemno, tú si odložíme stranou.
  • Potom tiež pokrájame bielu časť a tú vložíme spolu s maslom do hrnca. Krátko opečieme do sklovita.
  • Posypeme múkou, 1 minútu za miešania spolu pražíme a zalejeme vodou/vývarom.
  • Dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky.
  • Polievku dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom.
  • Pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky a privedieme do varu.
  • Potom oheň znížime a varíme 15 minút. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  • Vrátime na oheň a prilejeme smotanu. Takisto pridáme zelenú časť cibuľky ako aj na jemno pokrájanú pažítku. Už len 1-2 minúty povaríme.
  • Na krutóny si pokrájame 2 toastpvé chleby na kocky. Do panvice dáme trochu oleja a pridáme chlebové kocky. Tieto osolíme a potom za miešania opečieme krátko do zlatista.
  • Polievku servírujeme s chrumkavými krutónmi prípadne posypanú postrúhaným syrom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*