Fantastické mrkvové rezy s vlašskými orechami

Jednoduchý šťavnatý zákusok len z 3 vajíčok.

Suroviny na cesto:

  • 3 väčšie vajíčka
  • 100g cukru
  • 150g múky
  • 150g vlašských orechov
  • 100g mrkvy postrúhanej na jemno
  • 2čl perníkového korenia
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

Suroviny na plnku:

  • 150g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie stužovača šľahačky

Postup:

  • Vajíčka dáme do misky a šľaháme ich s cukrom do penista.
  • Mrkvu postrúhame na jemno a orechy posekáme alebo postrúhame. Pridáme k vajíčkam.
  • Potom pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva a perníkové korenie.
  • Plech (môj mal 22x33cm) vyložíme papierom na pečenie a nalejem doňho cesto.
  • Pečieme pri 180C ca. 35 minút. Potom necháme vychladnúť.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom do tuhej peny. Pridáme macsarpone a dobre zmiešame.
  • Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a kdo chce ozdobí vrch rezov kúskami orechov prípadne posype škoricou.
  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*