Fantastické mrkvové rezy s vlašskými orechami

Jednoduchý šťavnatý zákusok len z 3 vajíčok.

Suroviny na cesto:

  • 3 väčšie vajíčka
  • 100g cukru
  • 150g múky
  • 150g vlašských orechov
  • 100g mrkvy postrúhanej na jemno
  • 2čl perníkového korenia
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

Suroviny na plnku:

  • 150g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie stužovača šľahačky

Postup:

  • Vajíčka dáme do misky a šľaháme ich s cukrom do penista.
  • Mrkvu postrúhame na jemno a orechy posekáme alebo postrúhame. Pridáme k vajíčkam.
  • Potom pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva a perníkové korenie.
  • Plech (môj mal 22x33cm) vyložíme papierom na pečenie a nalejem doňho cesto.
  • Pečieme pri 180C ca. 35 minút. Potom necháme vychladnúť.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom do tuhej peny. Pridáme macsarpone a dobre zmiešame.
  • Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a kdo chce ozdobí vrch rezov kúskami orechov prípadne posype škoricou.
  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


  • Lahodá nátierka z nivy

    Lahodá nátierka z nivy

    Syr Niva je ako stvorená na výrobu omáčok alebo do tejto skvelej nátierky z nivy. Treba byť pri jej pužívaní trochu opatrní pri solení nakoľko samotný syr Niva je už slaný, ale práve to mu dodáva jeho typickú chuť. Táto nátierka chutí skvelo najmä s čerstvým (domácim) chlebom. Časté otázky […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*