Jednoduchý šťavnatý zákusok len z 3 vajíčok.
Suroviny na cesto:
- 3 väčšie vajíčka
- 100g cukru
- 150g múky
- 150g vlašských orechov
- 100g mrkvy postrúhanej na jemno
- 2čl perníkového korenia
- 1/2 balenia prášku do pečiva
Suroviny na plnku:
- 150g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
- 200ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie stužovača šľahačky
Postup:
- Vajíčka dáme do misky a šľaháme ich s cukrom do penista.
- Mrkvu postrúhame na jemno a orechy posekáme alebo postrúhame. Pridáme k vajíčkam.
- Potom pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva a perníkové korenie.
- Plech (môj mal 22x33cm) vyložíme papierom na pečenie a nalejem doňho cesto.
- Pečieme pri 180C ca. 35 minút. Potom necháme vychladnúť.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom do tuhej peny. Pridáme macsarpone a dobre zmiešame.
- Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a kdo chce ozdobí vrch rezov kúskami orechov prípadne posype škoricou.
Poctivý domáci kurací vývar – Videorecept
Celý recept na prípravu vývaru tu Kurací vývar Ak by ste si radi pripravili domáce cestoviny do vývaru – zámelku, nezabudnite tiež nahliadnuť sem.
Rýchle cestoviny s baby špenátom
Tieto super rýchle cestoviny sú vďačný pokrm keď sa ponáhľate. Celá príprava zaberie asi 15 minút a rýchla večera či obed je hotová.
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.