Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.
Suroviny:
- 8 kuracích stehien
- 1 veľká cibuľa
- 2 PL oleja
- 2 PL múky
- 400ml vody
- 150ml sladkej smotany
- 1 PL červenej papriky
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
- Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
- Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
- Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
- Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
- Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.
Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.
-
Rýchly hrnčekový čokoládový chlebík
Čokoládový chlebík ako z rozprávky – nadýchaný, vláčny a jemne prasknutý na povrchu. Ozdobený kvetmi ružovej a fialovej farby, ktoré mu dodávajú romantický a elegantný nádych. Servírovaný na tmavom, kontrastnom podnose, ktorý zvýrazňuje jeho bohatú farbu. Tento detailný záber dokonale vystihuje hru textúr a farieb, vďaka čomu je
-
Lahodná nepečená jahodová roláda
Roláda je skvelým múčnikom na pohostenie či posedenie pri káve. Je lahodnou kombináciou vanilkového cesta, nadýchanej šľahačky a aromatických jahôd.
-
Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie
Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.