Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.
Suroviny:
- 8 kuracích stehien
- 1 veľká cibuľa
- 2 PL oleja
- 2 PL múky
- 400ml vody
- 150ml sladkej smotany
- 1 PL červenej papriky
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
- Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
- Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
- Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
- Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
- Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.
Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.
Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu
Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené? Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam. Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých […]
Čili con carne
Tento pokrm je výdatný a sýty a tak neodmyslitelne pre mňa patrí k sychravému studenému počasiu. Ak ho budete servírovať s ryžou či pečivom, máte kompletný pokrm hotový. Pritom keďže sa spracovávala mleté mäso a zelenina z plechovky (teda predvarená), rýchlo hotový. Takto sa vám zaručene podarí Alternatívne suroviny:
Aromatické kuracie prsia na šťave
Super rýchle jedlo, ktoré vás prekvapí intenzívnou chuťou. Jeho príprava je vskutku nenáročná, zvládne ju aj začiatočník v kuchyni.
Zeleninová polievka z pečenej tekvice
Skvelá obmena klasickej zeleninovej krémovej polievky vyrobená z pečenej zeleniny. Základom je tekvica, cibuľa, rajčiny, mrkva a pór ktorá sa najskôr marinuje a potom pečie do mäkka. Vďaka tomu má celá polievka veľmi intenzívnu, pečenú arómu.