Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.
Suroviny:
- 8 kuracích stehien
- 1 veľká cibuľa
- 2 PL oleja
- 2 PL múky
- 400ml vody
- 150ml sladkej smotany
- 1 PL červenej papriky
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
- Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
- Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
- Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
- Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
- Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.
Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.
-
Jahodové tartaletky – recept
Jahody možno si vychnutnať na toľko možných spôsobov ale jeden z najčerstvejších využití je do ovocných koláčov či tarte, v tomto prípadne v malej verzii teda tartaletky.
-
Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept
Tento zákusok je presne taký, ako hovorí nadpis – nebeský. Šťavnaté maslové cesto a k tomu mierne kyslasté ríbezle a biela obláčiková bielková pena na vrchu. Vskutku skvelá kombinácia, ktorá vám učaruje.
-
Pravý nemecký guláš
Guláš je pripravovaný na množstvo rôznych spôsobov. Tento je typický pre ten Nemecký kraj v ktorom žijem. Základ jeho chuti tvorí veľa cibule, rajčinový pretlak a dlhé dusenie. Výbornou prílohou je domáca knedľa či kyslá kapusta.