Rýchly paprikáš z kuracích stehien

Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.

Suroviny:

  • 8 kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 2 PL múky
  • 400ml vody
  • 150ml sladkej smotany
  • 1 PL červenej papriky
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
  • Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
  • Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
  • Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
  • Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
  • Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.

Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*