Rýchly paprikáš z kuracích stehien

Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.

Suroviny:

  • 8 kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 2 PL múky
  • 400ml vody
  • 150ml sladkej smotany
  • 1 PL červenej papriky
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
  • Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
  • Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
  • Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
  • Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
  • Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.

Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.

  • Jahodové tartaletky – recept

    Jahodové tartaletky – recept

    Jahody možno si vychnutnať na toľko možných spôsobov ale jeden z najčerstvejších využití je do ovocných koláčov či tarte, v tomto prípadne v malej verzii teda tartaletky.


  • Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept

    Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept

    Tento zákusok je presne taký, ako hovorí nadpis – nebeský. Šťavnaté maslové cesto a k tomu mierne kyslasté ríbezle a biela obláčiková bielková pena na vrchu. Vskutku skvelá kombinácia, ktorá vám učaruje.


  • Pravý nemecký guláš

    Pravý nemecký guláš

    Guláš je pripravovaný na množstvo rôznych spôsobov. Tento je typický pre ten Nemecký kraj v ktorom žijem. Základ jeho chuti tvorí veľa cibule, rajčinový pretlak a dlhé dusenie. Výbornou prílohou je domáca knedľa či kyslá kapusta.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*