Rýchly paprikáš z kuracích stehien

Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.

Suroviny:

  • 8 kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 2 PL múky
  • 400ml vody
  • 150ml sladkej smotany
  • 1 PL červenej papriky
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
  • Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
  • Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
  • Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
  • Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
  • Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.

Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.

  • Najjednoduchšie taštičky z lístkového cesta plnené šťavnatými jahodami – rýchly a lahodný recept

    Najjednoduchšie taštičky z lístkového cesta plnené šťavnatými jahodami – rýchly a lahodný recept

    Či už ste v strese alebo si na komplikované dezerty proste netrúfate, pri tomto recepte naozaj nič nepokazíte. Tieto taštičky z lístkového cesta nielen vyzerajú skvelo ale sú aj tak jednoduché, že ich zvládne naozaj každý.


  • Pripravte si doma výživný zeleninový bujón, ktorý vydrží mesiace

    Pripravte si doma výživný zeleninový bujón, ktorý vydrží mesiace

    Domáci zeleninový bujón je skvelou alternatívou k priemyselným kockám – je bez konzervantov, umelých prísad a plný prírodnej chuti. Vďaka správnemu spôsobu prípravy a skladovania si môžete dopriať zdravý a aromatický základ do polievok, omáčok či rizota aj niekoľko mesiacov. Na prípravu bujónu použite koreňovú zeleninu, ako sú mrkva, zeler, […]


  • Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Ak chcete rýchlo upiecť domáce pečivo a k tomu ešte bohaté na proteín, tak tento recept je skvelou voľbou. Ako zdroj prírodného proteínu spracováva cottage cheese a ďaľšie mliečne produkty. Super rýchle a krásne chrumkavé, určite si na ních pochutí celá rodina.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*