Rýchly paprikáš z kuracích stehien

Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.

Suroviny:

  • 8 kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 2 PL múky
  • 400ml vody
  • 150ml sladkej smotany
  • 1 PL červenej papriky
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
  • Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
  • Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
  • Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
  • Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
  • Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.

Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.

  • Rýchly hrnčekový čokoládový chlebík

    Rýchly hrnčekový čokoládový chlebík

    Čokoládový chlebík ako z rozprávky – nadýchaný, vláčny a jemne prasknutý na povrchu. Ozdobený kvetmi ružovej a fialovej farby, ktoré mu dodávajú romantický a elegantný nádych. Servírovaný na tmavom, kontrastnom podnose, ktorý zvýrazňuje jeho bohatú farbu. Tento detailný záber dokonale vystihuje hru textúr a farieb, vďaka čomu je


  • Lahodná nepečená jahodová roláda

    Lahodná nepečená jahodová roláda

    Roláda je skvelým múčnikom na pohostenie či posedenie pri káve. Je lahodnou kombináciou vanilkového cesta, nadýchanej šľahačky a aromatických jahôd.


  • Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*