Moja mama mala vždy poruke tento jednoduchý recept na halušky, ktorý nám od detstva chutil. Či už ako hlavný pokrm- zapečené s vajíčkom alebo s omáčkou,alebo ako príloha k paprikášu alebo tiež príloha do polievky- vždy rýchlo hotové a chutné.
Toto cesto je vyrobené len z hrubej múky, bez zemiakov a naozaj rýchlovka. Namiesto hrubej múky môžete tiež použiť krupicu.
Suroviny:
- 400g hrubej múky
- 2 vajíčka
- 250ml vlažnej vody
- 1/2 PL soli
- 2 l vody (+1PL soli)
- Trocha masla na potretie
Postup:
- Najskôr si do širokého hrnca dáme zohrievať vodu so soľou.
- Múku si zmiešame vo vysokej miske so soľou a vajíčkami.
- Postupne prilievame vodu k cestu a miešame vareškou až nám vznikne vláčne cesto bez hrudiek.
- Cesto prikryté necháme oddychovať 5-10 minút.
- Keď voda zovrie nalejeme do haluškovača 1/2 cesta a pretlačíme ho do vody.
- Premiešame a varíme 2-3 minúty
- Akonáhle vyplávajú na povrch, tak ich zlejeme z vody a dáme do väčšej misky. Pridáme maslo (prípadne olej) a dobre ich premiešame.
- Najlepšie chutia čerstvo pripravené ale bezproblémovo ich môžete skladovať aj pár dní v chladničke prípadne ich zamraziť.
Tento recept patrí do kategórie- Bezmäsité pokrmy, Prílohy.
Lahodná čokoládová torta s čokoládovým krémom
Nemožno prehliadnúť, že moje deti čokoládu zbožňujú, preto sú u nás čokoládové torty či zákusky často v ponuke. Dúfam, že aj vá táto lahodná torta zachutí.
Mäkkučká pistáciová bábovka
PIstácie majú tak výraznú typickú chuť, ale aj ich farba je neskutočná- Preto sa nemožno čudovať, že sú ozdobou každému slávnostnému koláču. Ja som tentoraz zvolila chuť pistácii na prípravu bábovky a táto mala krásnu nadýchanú konzistenciu plnú ich chuti.
Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo
Kurací vývar bol odjakživa všeliek na virózy či iné ochorenia. Minule som však mala spoznať mnoho rôznych variantov klasického vývaru a pritom som vyskúšala túto oriantálnu verziu – s mätou, rajčinovým pretlakom a cestovinami orzo- a jej chuť je tak neuveritleľne intenzívna, že verím že postaví na nohy každého chorého […]
Pingback: Rýchly paprikáš z kuracích stehien - recepis.sk - Keď tradície chutia