Fantastické halušky bez zemiakov ako od mamy

Fantastické halušky bez zemiakov ako od mamy

Moja mama mala vždy poruke tento jednoduchý recept na halušky, ktorý nám od detstva chutil. Či už ako hlavný pokrm- zapečené s vajíčkom alebo s omáčkou,alebo ako príloha k paprikášu alebo tiež príloha do polievky- vždy rýchlo hotové a chutné.

Toto cesto je vyrobené len z hrubej múky, bez zemiakov a naozaj rýchlovka. Namiesto hrubej múky môžete tiež použiť krupicu.

Suroviny:

  • 400g hrubej múky
  • 2 vajíčka
  • 250ml vlažnej vody
  • 1/2 PL soli
  • 2 l vody (+1PL soli)
  • Trocha masla na potretie

Postup:

  • Najskôr si do širokého hrnca dáme zohrievať vodu so soľou.
  • Múku si zmiešame vo vysokej miske so soľou a vajíčkami.
  • Postupne prilievame vodu k cestu a miešame vareškou až nám vznikne vláčne cesto bez hrudiek.
  • Cesto prikryté necháme oddychovať 5-10 minút.
  • Keď voda zovrie nalejeme do haluškovača 1/2 cesta a pretlačíme ho do vody.
  • Premiešame a varíme 2-3 minúty
  • Akonáhle vyplávajú na povrch, tak ich zlejeme z vody a dáme do väčšej misky. Pridáme maslo (prípadne olej) a dobre ich premiešame.
  • Najlepšie chutia čerstvo pripravené ale bezproblémovo ich môžete skladovať aj pár dní v chladničke prípadne ich zamraziť.

Tento recept patrí do kategórie- Bezmäsité pokrmy, Prílohy.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


One Comment

  1. Pingback: Rýchly paprikáš z kuracích stehien - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *