Čučoriedkové muffiny s ovsenými vločkami

Čučoriedkové muffiny s ovsenými vločkami

Tieto muffiny sú veľmi jednoduché na prípravu a možno ich pripraviť či už s čučoriedkami alebo aj s iným drobným ovocím prípadne s kúskami čokolády. Pochutia si na ních najmä deti. Z uvedeného množstva vám vyvstane 12 kusov.

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 250g hl. múky
  • 60g jemných ovsených vločiek
  • 150g roztopeného masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150 ml (rastlinného) mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g čučoriedkov

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 180C.
  • Maslo si dáme do hrnčeka roztopiť a následne necháme vychladnúť.
  • Do vysokej misky si dáme vajíčka s cukrom a vyšľaháme ich do peny.
  • Pridáme schladené maslo ako aj mlieko a vanilkový cukor. Prešľaháme.
  • Následne prdáme suché komponenty – preosiatú múku, ovsené vločky a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
  • Čučoriedky poprášime trochu múkou a takto pripravené ich pridáme k cestu. Už len jemne zapracujeme do cesta stierkou.
  • Formička na muffiny si vložíme do plechu na muffiny.
  • Následne naberačkou na zmrzlinu rozdelíme cesto rovnomerne do formičiek.
  • Pečieme pri 180C po dobu ca. 25-30 minút do zlatista.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


  • Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

    Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

    Toto jedlo si vyžaduje len väčší pekáč či panvicu, ktorú možno uzavrieť. Mäso aj ryža sa dusia spolu v jednej panvici, takže nepotrebujete žiaden iný riad. Okrem toho dostane ryža chutnú arómu z kuracích kúskov. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *