Čučoriedkové muffiny s ovsenými vločkami

Čučoriedkové muffiny s ovsenými vločkami

Tieto muffiny sú veľmi jednoduché na prípravu a možno ich pripraviť či už s čučoriedkami alebo aj s iným drobným ovocím prípadne s kúskami čokolády. Pochutia si na ních najmä deti. Z uvedeného množstva vám vyvstane 12 kusov.

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 250g hl. múky
  • 60g jemných ovsených vločiek
  • 150g roztopeného masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150 ml (rastlinného) mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g čučoriedkov

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 180C.
  • Maslo si dáme do hrnčeka roztopiť a následne necháme vychladnúť.
  • Do vysokej misky si dáme vajíčka s cukrom a vyšľaháme ich do peny.
  • Pridáme schladené maslo ako aj mlieko a vanilkový cukor. Prešľaháme.
  • Následne prdáme suché komponenty – preosiatú múku, ovsené vločky a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
  • Čučoriedky poprášime trochu múkou a takto pripravené ich pridáme k cestu. Už len jemne zapracujeme do cesta stierkou.
  • Formička na muffiny si vložíme do plechu na muffiny.
  • Následne naberačkou na zmrzlinu rozdelíme cesto rovnomerne do formičiek.
  • Pečieme pri 180C po dobu ca. 25-30 minút do zlatista.
  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*