Tieto muffiny sú veľmi jednoduché na prípravu a možno ich pripraviť či už s čučoriedkami alebo aj s iným drobným ovocím prípadne s kúskami čokolády. Pochutia si na ních najmä deti. Z uvedeného množstva vám vyvstane 12 kusov.
Suroviny:
- 2 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 250g hl. múky
- 60g jemných ovsených vločiek
- 150g roztopeného masla
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 ml (rastlinného) mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 100g čučoriedkov

Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 180C.
- Maslo si dáme do hrnčeka roztopiť a následne necháme vychladnúť.
- Do vysokej misky si dáme vajíčka s cukrom a vyšľaháme ich do peny.
- Pridáme schladené maslo ako aj mlieko a vanilkový cukor. Prešľaháme.
- Následne prdáme suché komponenty – preosiatú múku, ovsené vločky a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
- Čučoriedky poprášime trochu múkou a takto pripravené ich pridáme k cestu. Už len jemne zapracujeme do cesta stierkou.
- Formička na muffiny si vložíme do plechu na muffiny.
- Následne naberačkou na zmrzlinu rozdelíme cesto rovnomerne do formičiek.
- Pečieme pri 180C po dobu ca. 25-30 minút do zlatista.
-
Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie
Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.
-
Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých
Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.
-
Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti
Antipasti je taliansky pojeme popisujúci predjedlo. Väčšina antipasti je založená na zelenine a ani kvalitný olivový olej nesmie chýbať. Či už paprika, či cuketa alebo baklažán či olivy, možno ti je mnoho. Tentoraz som sa zamerala na baklažán, ktorý vás v tomto prevedení prekvapí intenzívnou sýtou chuťou.