Čučoriedkové muffiny s ovsenými vločkami

Čučoriedkové muffiny s ovsenými vločkami

Tieto muffiny sú veľmi jednoduché na prípravu a možno ich pripraviť či už s čučoriedkami alebo aj s iným drobným ovocím prípadne s kúskami čokolády. Pochutia si na ních najmä deti. Z uvedeného množstva vám vyvstane 12 kusov.

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 250g hl. múky
  • 60g jemných ovsených vločiek
  • 150g roztopeného masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150 ml (rastlinného) mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g čučoriedkov

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 180C.
  • Maslo si dáme do hrnčeka roztopiť a následne necháme vychladnúť.
  • Do vysokej misky si dáme vajíčka s cukrom a vyšľaháme ich do peny.
  • Pridáme schladené maslo ako aj mlieko a vanilkový cukor. Prešľaháme.
  • Následne prdáme suché komponenty – preosiatú múku, ovsené vločky a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
  • Čučoriedky poprášime trochu múkou a takto pripravené ich pridáme k cestu. Už len jemne zapracujeme do cesta stierkou.
  • Formička na muffiny si vložíme do plechu na muffiny.
  • Následne naberačkou na zmrzlinu rozdelíme cesto rovnomerne do formičiek.
  • Pečieme pri 180C po dobu ca. 25-30 minút do zlatista.
  • Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.


  • Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.


  • Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Antipasti je taliansky pojeme popisujúci predjedlo. Väčšina antipasti je založená na zelenine a ani kvalitný olivový olej nesmie chýbať. Či už paprika, či cuketa alebo baklažán či olivy, možno ti je mnoho. Tentoraz som sa zamerala na baklažán, ktorý vás v tomto prevedení prekvapí intenzívnou sýtou chuťou.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*