Bazový cheesecake, letný zákusok

Bazový cheesecake

Ak ste už ochutnali bazový sirup či bazovú marmeládu, tak určite poznáte tú krásnu letnú arómu a chuť, ktorú majú bazové kvety. Tento cheesecake sa nesie v znamení tejto letnej arómy v kombinácii s čokoládovou chuťou. Uvedené množstvo je na formu s priemerom 26cm.

Suroviny cesto:

  • 1 šálka (1 šálka – 250ml) kr. cukru
  • ½ masla izbovej teploty
  • ½ šálky kakaového prášku
  • 1 šálka hladkej múky
  • štipka soli
  • 2čl prášku do pečiva
  • 1 Vanilkový cukor
  • 2 vajíčka

Bazová plnka:

  • 8 kvetov bazy
  • 1/2 citróna
  • 50g cukru
  • 100ml vody
  • 1 balenie drvenej želatíny
  • 200ml gréckeho jogurtu

Kakaová plnka:

  • 200g mascarpone
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL prášového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Bazové kvety zalejeme vodou, pridáme citrón a necháme zovrieť. Potom lúhujeme 1-2 hodiny.
  • Trúbu predhrejeme na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kakao a vanilkový cukor a všetko dobre premiešame.
  • Cesto dáme do zakrytej nádoby a necháme buď ½ hodinu oddychovať v chladničke alebo 10min. v mrazničke.
  • Cesto rozvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie, spodný papier odstránime a cesto preklopíme do vymastenej tortovej formy.
  • Odstránime aj druhý papier a cesto rovnomerne rozmiestníme do formy.
  • Potom cesto pečieme v trúbe pri 180⁰C ca. 30 minúť. Po upečení necháme kompletne vychladnúť. Okolo umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Bazovú tekutinu zlejeme cez sítko. Pridáme cukor a varíme ca. 10 minút pokiaľ sa polka tekutiny vyparí.
  • Necháme vychladnúť až dostane tekutina vlažnú teplotu. Pridáme želatínu a dobre rozmiešame. Pridáme ešte jogurt a všetko dobre premiešame.
  • Mascarpone premiešame s kakaom a práškovým cukrom. Nanesieme na cesto.
  • Potom nanesieme bazovú vrstvu a cheesecake vložíme do chladničky kde ho necháme aspoň 4 hodiny oddychovať.

Môj tip

Namiesto bazového nálevu môžete použiť 50ml bazového sirupu
  • Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené? Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam. Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých […]


  • Medovníčky s pomarančovou kôrou – super mäkké a aromatické

    Medovníčky s pomarančovou kôrou – super mäkké a aromatické

    Tak ako každá začínajúca gazdinka som si prešla mnohými receptami na medovníky. Niektoré vyzerali dobre a boli tvrdé ako podrážka, iné zas boli mäkké ale tá chuť nebola ako má byť až som raz našla jeden recept od mojej babky, ktorý ma tak uchvátil aj konzistenciou ako aj chuťou, že […]


  • Videorecept- Zelerová krémová polievka s jablkom

    Videorecept- Zelerová krémová polievka s jablkom

    Lahodná krémová polievka do sychravého studeného počasia ktorá skvelo zahreje a zasýti. Okrem toho super rýchlo hotová. Celý recept tu Zelerová polievka


  • Čokoládovo-vanilkové keksíky s višňami

    Čokoládovo-vanilkové keksíky s višňami

    Toto vianočné pečivo vzniklo z inšpirácie Schwarzwaldskej torty, a kombinácia vanilky, čokolády a višne chutí výborne aj ako vianočné pečivo. Základom je linecké cesto, jednak v vanilkovej a kakaovej verzii.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*