Toto veľmi rýchle a nenáročné jedlo je ako stvorené na varenie počas týždňa. Ja robievam omáčku z nivy bez smotany, na báze bešamelu, nakoľko mi takto jej lahšia varianta lepšie chutí.
Postup:
- Brokolicu rozobrať na ružičky, zaliať vodou tak aby bola kompletne ponorená a osoliť. Nechať zovroieť a potom ešte ca.8min na miernom ohni variť.
- Medzitým kuracie prsia umyť, osušiť a podľa veľkosti rozrezať po šírke na polovicu. Okoreniť soľou, čierným korením a kdo má pridá tiež grilovacie korenie. Prsia opražiť v horúcej panvici z oboch strán do zlatista (ca. 2-3 min. na každej strane).
- Počas praženia si možno vyrobiť omáčku. Na to v hrnci roztopiť za 3 PL masla a trošku oleja (aby maslo nepripieklo), pridať za 3 PL hladkej múky a spolu krátko opražiť. Potom zaliať 100ml hov. vývaru a 200ml mlieka a za stáleho miešania priviesť do varu a variť až pokiaľ sa bešamelový základ nezahustí.
- Potom pridať 100g syru niva alebo gorgonzola a za miešania nechať roztopiť. Na záver dochutiť omášku soľou, čierným korením a ja zvyknem pridať kvôli zjemneniu chutia aj pár kvapiek citrónu, prípadne bylinky (posekanú pažítku alebo petržlen).