Ako mladá žaba som jedno leto pracovala vo veľko-kuchyni. Moja šéfka bola pôvodom z Mexika a pripravovala skvelé tacos. Základom každého správneho mexického tacosu je salsa omáčka (najlepšie pikantná), hovädzie mleté mäso, fazuľky a čerstvý šalát. Odvtedy si pri príprave tohto jedla vždy naňu spomeniem. Výborná zdravá rýchla večera, ktorú obľubuje celá moja rodina.
Potrebujete:
- Tacos/Tortily (2 ks na osobu)
- 1 konzerva fazuliek (kidney)
- Salsa omáčka
- 250g hovädzieho mletého mäsa
- Šalát
- 2 rajčiny
- 1 malá šalátová uhorka
- Soľ, čierne korenie, sušené čili
Postup:
- Hovädzie mleté mäso opečieme na oleji. Okoreníme soľou, čiernym korením a sušeným čili. Dôležité je, aby sa mäso “rozpadlo” na malé kusy. Opekáme 5-7 minút na strednom ohni, potom odstavíme.
- Tacos/tortily si môžeme trochu prehriať. Na to ich buď krátko vložíme do trúby, alebo ako ja robím, vložím ich krátko do elektrického grilu aby sa nahriali.
- Medzitým pokrájame rajčiny na drobno, takisto uhorku a šalát.
- Fazuľu zlejeme z konzervy, umyjeme pod tečúcou vodou, odkvapkáme a potom na troche oleji nahrejeme v hrnci. Osolíme.
- Na záver už len vrstvýme. Tacos/Tortilu výdatne pomažeme salsa omáčkou, pridáme za 1-2Pl mletého mäsa, fazuľku, rajčiny, šalát a uhorky, zarolujeme a servírujeme.