Maková roláda s citrónovou plnkou a čerešňami

Skvelý letný svieži dezert, ktorý je nenáročný na prípravu. Výsledok stojí za to.

Na cesto potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 80g kr.cukru
  • 80g hl.múky
  • 4Pl zomletého maku
  • 2Pl mlieka

Na plnku:

  • 250ml studeného mlieka
  • 1 balenie pudingu šľahaného za studena s citrónovou príchuťou
  • Kôra z 1 citróna
  • 250g mascarpone
  • Čerešňová marmeláda
  • Čerstvé čerešne

Postup:

  • Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme múku a mak ako aj mlieko.
  • Na záver primiešame bielkový sneh.
  • Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme pri 170°C  ca. 12 minút do zlatista.
  • Ešte horúcu roládu aj s papierom na pečenie zarolujeme a dáme do navlhčenej kuchynskej utierky vychladnúť.
  • Mlieko vyšľaháme s pudingom do tuha. Pridáme citrónovú kôru, mascarpone prípadne práškový cukor podľa chuti.
  • Cesto opatrne vyrolujeme, potrieme výdatne čerešňovou marmeládou a potom rovnomerne rozotrieme mascarpone plnku. Trochu plnky si odložíme stranou na ozdobenie.
  • Roládu opatrne zarolujeme a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať v chlade.
  • Na záver cukrárenskym vreckom nanesieme špičky na vrch rolády a ozdobíme čerstvými čerešňami.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*