Živánska na plechu

Chutné jedlo nenáročné na prípravu z jedného plechu. Táto živánska sa najskôr dusí, neskôr zapeká do chrumkava. Ka som použila hovädzie mäso, kdo použije bravčové, tomu stačí polovičný čas pečenia.

Postup:

  • Hovädzie mäso (300-400g) pokrájame na kocky. Okoreníme soľou a čiernym korením.
  • 500g zemiakov pokrájame na kocky.
  • 1-2 väčšie rajčiny zbavíme šupky a pokrájame na kocky. Takisto aj 1 veľkú cibuľu pokrájame ma krúžky.
  • 1 klobásu pokrájame na kocky a potom vrstvíme pripravenú zeleninu na plech. Najskôr zemiaky, potom rajčiny (prípadne papriku).
  • Osolíme, pridáme klobásu, surové mäsové kocky a na vrch položíme cibuľu.
  • Prikryjeme plechom alebo alobalom a takto uzavreté necháme piecť v trúbe pri 200C ca. 1,5 hodiny a potom odokryté ešte 15min.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*