Luxusné malinové rezy

Tieto rezy sú skvelým zákuskom pre slávnostnejšie oslavy či návštevy. Ich príprava nieje technicky náročná, vyžaduje si však viac času, lebo jednotlivé vrstvy musia stuhnúť. Ľahko sa krájajú a vďaka viacerým vrstvám a farebným kontrastom sú aj lákavé na pohľad.

Na piškótové cesto potrebujete:

  • 150g kr. Cukru
  • 150g hl. Múky
  • 50g. Kukuričného škrobu
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

Na malivovú vrstvu potrebujete:

  • 250 g mrazeným malín
  • 500g jablkovej šťavy
  • 2PL kr. cukru (normálneho alebo trstinového)
  • 2 balenia červenej želatíny

Na smotanovú vrstvu potrebujete:

  • 500g jemného tvarohu
  • 250g kyslej smotany
  • 1 balenie drtenej čírej želatíny
  • 5PL práškového cukru
  • citrónová kôra

okrem toho:

  • 1 balenie okrúhlych piškót
  • jahodová alebo malinová marmeláda
  • čokoládové kúsky na ozdobu

Postup:

  • Z uvedených prísad na cesto si vypracujeme piškótu. Podobný postup k tomu nájdete tu – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
  • Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (môj plech má 33x22cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatistá.
  • Keď piškóta vychladne, tak okolo cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Piškótové cesto potom potrieme marmeládou. Potom na marmeládu poukladáme vrstvu piškót tak, aby sa dotýkali, ale neprekrývali.
  • Na malinovú vrstvu dáme do hnrca maliny, ako aj jablkovú šťavu a cukor a odokryte necháme ca. 10min. variť. Potom hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania vysypeme želatínu a miešame až sa táto rovnomerne rozmiestni a zmes zahustí.
  • Malinovú zmes necháme ešte 10minút chladnúť a potom ju pomocou naberačky nanesieme na piškóty. Necháme v chladničke minimálne hodinu chladnúť.
  • Na tvarohovú vrstvu zmiešame tvaroh, cukor, kyslú smotanu a citrónovú kôru.
  • Želatínu zalejeme 3PL teplej vody a vložíme do hnrca. Ten krátko (max. 30sek.) nahrejeme, aby bol hrniec horúci, ale aby sa želatína neprehriala. Následne želatínu miešame až sa úplne roztopí.
  • Potom do želatíny pridáme za 1PL tvarohovej zmesi a dobre premiešame. Želatínu nalejeme do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Tvarohovú zmes nalejeme na stuhnutú malinovú vrstvu a rezy necháme aspoň 4 hodiny stáť v chlade.
  • Na záver ozdobíme vrch zákusku kúskami čokolády.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.