HomePecieme Luxusné malinové rezy

Luxusné malinové rezy

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Tieto rezy sú skvelým zákuskom pre slávnostnejšie oslavy či návštevy. Ich príprava nieje technicky náročná, vyžaduje si však viac času, lebo jednotlivé vrstvy musia stuhnúť. Ľahko sa krájajú a vďaka viacerým vrstvám a farebným kontrastom sú aj lákavé na pohľad.

Na piškótové cesto potrebujete:

  • 150g kr. Cukru
  • 150g hl. Múky
  • 50g. Kukuričného škrobu
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

Na malivovú vrstvu potrebujete:

  • 250 g mrazeným malín
  • 500g jablkovej šťavy
  • 2PL kr. cukru (normálneho alebo trstinového)
  • 2 balenia červenej želatíny

Na smotanovú vrstvu potrebujete:

  • 500g jemného tvarohu
  • 250g kyslej smotany
  • 1 balenie drtenej čírej želatíny
  • 5PL práškového cukru
  • citrónová kôra

okrem toho:

  • 1 balenie okrúhlych piškót
  • jahodová alebo malinová marmeláda
  • čokoládové kúsky na ozdobu

Postup:

  • Z uvedených prísad na cesto si vypracujeme piškótu. Podobný postup k tomu nájdete tu – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
  • Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (môj plech má 33x22cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatistá.
  • Keď piškóta vychladne, tak okolo cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Piškótové cesto potom potrieme marmeládou. Potom na marmeládu poukladáme vrstvu piškót tak, aby sa dotýkali, ale neprekrývali.
  • Na malinovú vrstvu dáme do hnrca maliny, ako aj jablkovú šťavu a cukor a odokryte necháme ca. 10min. variť. Potom hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania vysypeme želatínu a miešame až sa táto rovnomerne rozmiestni a zmes zahustí.
  • Malinovú zmes necháme ešte 10minút chladnúť a potom ju pomocou naberačky nanesieme na piškóty. Necháme v chladničke minimálne hodinu chladnúť.
  • Na tvarohovú vrstvu zmiešame tvaroh, cukor, kyslú smotanu a citrónovú kôru.
  • Želatínu zalejeme 3PL teplej vody a vložíme do hnrca. Ten krátko (max. 30sek.) nahrejeme, aby bol hrniec horúci, ale aby sa želatína neprehriala. Následne želatínu miešame až sa úplne roztopí.
  • Potom do želatíny pridáme za 1PL tvarohovej zmesi a dobre premiešame. Želatínu nalejeme do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Tvarohovú zmes nalejeme na stuhnutú malinovú vrstvu a rezy necháme aspoň 4 hodiny stáť v chlade.
  • Na záver ozdobíme vrch zákusku kúskami čokolády.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial