Máte doma školáka či školáčku a radi by ste spolu oslávili začiatok nového školského roka? Či možno dokonca máte prváčika, ktorého prvý deň v škole by ste radi oslávili? S touto tortou sa vám to určite podarí. Ja som piekla vo forme s priemerom 20cm, ak chcete použiť s 26cm, tak treba dvojnásobné množstvo surovín.
Suroviny na cesto:
- 6 vajíčok
- 150g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 180g hl.múky
- 40g kakaa
- 100ml mlieka
- 100ml oleja
- Štipka soli
Suroviny na plnku:
- 250g masla izbovej teploty
- 50g pr. cukru
- 200g mascarpone (ztečeného z tekutiny)
- potravinové farbivá v prášku (oranžová, žltá, červená)
- 100g tmavej čokolády na polevu
- zmzlinový kornútok
- lentilky na ozdobu
Postup:
- Vajíčka vyšlaháme spolu so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu.
- Počas šlahania postupne pridávame olej a ten tiež dobre prešlaháme, aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu.
- Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty kakao, múku a prášok na pečenie.
- Cesto naplníme do 2 kruhových foriem na tortu, ktoré sme si vymastili (priemer 20cm).
- Potom cesto necháme piecť pri 160°C ca. 40minút do zlatista.
- Na plnku si najskôr vo veľkej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do penista. Pridáme masvarpone krém.
- Potom si pripravíme 3 misky a do každej dáme za tretinu našej plnky. Postupne pridáme za štipku potravinového farbivá, aby nám vznikli 3 rôzne farebné plnky.
- Tortu zokrojíme na 4 diely a na spodný diel nanesieme prvú farebnú plnku. Nanesieme druhý plát cesta a dáme druhú plnku a na tretí plát nanesieme zvyšnú plnku a zaťažíme vrchným dielom torty.
- Na záver roztopíme čokoládu a polejeme ňou vrch torty.
- Na ozdobu som použila zmrlinový kornútok, ktorého stranu som potrela roztopenou čokoládou a namočila do zafarbených kokosových struhliniek.
- Zvyšok torty som ozdobila lentilkami, ktoré som zčasti dala aj do kornútku, ako keby vytekali zo zmrzlinky.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.