Skvelá torta pre školáka

Skvelá torta pre školáka

Máte doma školáka či školáčku a radi by ste spolu oslávili začiatok nového školského roka? Či možno dokonca máte prváčika, ktorého prvý deň v škole by ste radi oslávili? S touto tortou sa vám to určite podarí. Ja som piekla vo forme s priemerom 20cm, ak chcete použiť s 26cm, tak treba dvojnásobné množstvo surovín.

Suroviny na cesto:

  • 6 vajíčok
  • 150g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 180g hl.múky
  • 40g kakaa
  • 100ml mlieka
  • 100ml oleja
  • Štipka soli

Suroviny na plnku:

  • 250g masla izbovej teploty
  • 50g pr. cukru
  • 200g mascarpone (ztečeného z tekutiny)
  • potravinové farbivá v prášku (oranžová, žltá, červená)
  • 100g tmavej čokolády na polevu
  • zmzlinový kornútok
  • lentilky na ozdobu

Postup:

  • Vajíčka vyšlaháme spolu so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu.
  • Počas šlahania postupne pridávame olej a ten tiež dobre prešlaháme, aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu.
  • Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty kakao, múku a prášok na pečenie.
  • Cesto naplníme do 2 kruhových foriem na tortu, ktoré sme si vymastili (priemer 20cm).
  • Potom cesto necháme piecť pri 160°C ca. 40minút do zlatista.
  • Na plnku si najskôr vo veľkej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do penista. Pridáme masvarpone krém.
  • Potom si pripravíme 3 misky a do každej dáme za tretinu našej plnky. Postupne pridáme za štipku potravinového farbivá, aby nám vznikli 3 rôzne farebné plnky.
  • Tortu zokrojíme na 4 diely a na spodný diel nanesieme prvú farebnú plnku. Nanesieme druhý plát cesta a dáme druhú plnku a na tretí plát nanesieme zvyšnú plnku a zaťažíme vrchným dielom torty.
  • Na záver roztopíme čokoládu a polejeme ňou vrch torty.
  • Na ozdobu som použila zmrlinový kornútok, ktorého stranu som potrela roztopenou čokoládou a namočila do zafarbených kokosových struhliniek.
  • Zvyšok torty som ozdobila lentilkami, ktoré som zčasti dala aj do kornútku, ako keby vytekali zo zmrzlinky.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*