Cuketový šalát z ryžových rezancov

Cuketový šalát z ryžových rezancov

Minule sme boli pozvaný k známym na grilovačku, kde som mala možnosť ochutnať chutný šaláť na základe ryžových rezancov. Toto ma inšpirovalo k tomu, vyskúšať rezance aj v kombinácii s pečenou cuketou a výsleok bol výborný. Jednoduchý ale aj sýty šalát.

Suroviny:

  • 1 malé balenie ryžových rezancov
  • 2-3 šálky vriacej vody
  • 4Pl oleja
  • 2 menšie cukety
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • 2čl sójovej omáčky
  • čili
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Začneme prípravou cestovín. Na to cestoviny dáme do misky, osolíme ich a zalejeme vriacou vodou.
  • Necháme 5-10 minút oddychovať (pozrite si čas na balení, môže byť rôzny podľa hrúbky rezancov). Potom ich zlejem z vody a dáme do misky.
  • Medzitým si duketu pokrájame na menšie kúsky a cibuľu na prúžky. Dáme spolu dusiť na pnvici spolu s olejom. Dusíme 10-15 minút.
  • Potom ich dochutíme soľou, korením a čili ako aj pretlačeným cesnakom.
  • Zmes aj s olejom pridáme k cestovinám a premiešame.
  • Na záver pridáme vňať a môžeme servírovať. Kdo má rád cesnak, nech s ním nešetrí :).
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    V predchádzajúcich príspevkoch som vám popísala, prečo je kváskový chlieb zdravší ako kvasnicový a že kváskovanie nemusí byť komplikované ak vyskúšate moju hrnčekovú metódu. Ak ste už začali vyrábať váš kvások podľa môjho postupu tak od dňa 5-7 je kvások pripravený na pečenie. A na taký základný chlebík vám prikladám […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*