Minule sme boli pozvaný k známym na grilovačku, kde som mala možnosť ochutnať chutný šaláť na základe ryžových rezancov. Toto ma inšpirovalo k tomu, vyskúšať rezance aj v kombinácii s pečenou cuketou a výsleok bol výborný. Jednoduchý ale aj sýty šalát.
Suroviny:
- 1 malé balenie ryžových rezancov
- 2-3 šálky vriacej vody
- 4Pl oleja
- 2 menšie cukety
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 2čl sójovej omáčky
- čili
- petržlenová vňať
Postup:
- Začneme prípravou cestovín. Na to cestoviny dáme do misky, osolíme ich a zalejeme vriacou vodou.
- Necháme 5-10 minút oddychovať (pozrite si čas na balení, môže byť rôzny podľa hrúbky rezancov). Potom ich zlejem z vody a dáme do misky.
- Medzitým si duketu pokrájame na menšie kúsky a cibuľu na prúžky. Dáme spolu dusiť na pnvici spolu s olejom. Dusíme 10-15 minút.
- Potom ich dochutíme soľou, korením a čili ako aj pretlačeným cesnakom.
- Zmes aj s olejom pridáme k cestovinám a premiešame.
- Na záver pridáme vňať a môžeme servírovať. Kdo má rád cesnak, nech s ním nešetrí :).
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Super rýchle hrnčekové brownies
Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept