Slané buchty plnené feta syrom, hrnčekový recept

Slané buchty plnené feta syrom, hrnčekový recept

Skúšali ste už niekedy slané buchty? U nás sú veľmi obľúbené najmä pri väčších rodinných oslavách. Plním ich buď feta syrom alebo posekanou klobáskou. Sú krásne jemnučké a nadýchané ako perinka.

Suroviny:

  • 1/2 balenia čerstvých kvasníc + 2PL kr. cukru
  • 1/2 balenia (500g) polohrubej múky
  • 2PL olivového oleja
  • 1/2 šálky bieleho jogurtu
  • ca. 1/2 šálky vody
  • 2čl soli
  • 4Pl masla izbovej teploty
  • 1 balenie feta syru (200g)
  • 1 žĺtok na pomazanie

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, olej, jogurt a postupne pridávame vodu. Miesime aspoň 10 minút, až vznikne vláčne cesto.
  • To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Potom cesto vygúľame na obdĺžnik a po celej ploche ho potrieme maslom.
  • Cesto zo všetkých strán preklopíme smerom do stredu, ako keby sme zatvárali obálku a potom cesto vygúľame na šúlec.
  • Ten rozdelíme na ca.30 dielov. Vďaka tomuto dosiahnú počas pečenia krásnu štruktúru.
  • Do misky si rozdrobíme feta syr. Kdo chce môže k nemu tiež pridať posekanú petržlenovú vňať. Soliť netreba, syr je už slaný.
  • Potom z každého kusu cesta vytiahneme rukou menší ovál, do stredu dáme feta syr a zabalíme ho v ceste – vytvoríme buchtu.
  • Buchty kladieme na plech s odstupom a prikryté ich necháme ešte pol hodinu kysnuúť.
  • Na záver ich pomažeme roztrepaným žĺtkom a dáme piecť pri 180C do predhriatej rúry na ca. 25 minút do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*