Slané buchty plnené feta syrom, hrnčekový recept

Slané buchty plnené feta syrom, hrnčekový recept

Skúšali ste už niekedy slané buchty? U nás sú veľmi obľ´bené najmä pri väčších rodinných oslavách. Plním ich buď feta syrom alebo posekanou klobáskou. Sú krásne jemnučké a nadýchané ako perinka.

Suroviny:

  • 1/2 balenia čerstvých kvasníc + 2PL kr. cukru
  • 1/2 balenia (500g) polohrubej múky
  • 2PL olivového oleja
  • 1/2 šálky bieleho jogurtu
  • ca. 1/2 šálky vody
  • 2čl soli
  • 4Pl masla izbovej teploty
  • 1 balenie feta syru (200g)
  • 1 žĺtok na pomazanie

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, olej, jogurt a postupne pridávame vodu. Miesime aspoň 10 minút, až vznikne vláčne cesto.
  • To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Potom cesto vygúľame na obdĺžnik a po celej ploche ho potrieme maslom.
  • Cesto zo všetkých strán preklopíme smerom do stredu, ako keby sme zatvárali obálku a potom cesto vygúľame na šúlec.
  • Ten rozdelíme na ca.30 dielov. Vďaka tomuto dosiahnú počas pečenia krásnu štruktúru.
  • Do misky si rozdrobíme feta syr. Kdo chce môže k nemu tiež pridať posekanú petržlenovú vňať. Soliť netreba, syr je už slaný.
  • Potom z každého kusu cesta vytiahneme rukou menší ovál, do stredu dáme feta syr a zabalíme ho v ceste – vytvoríme buchtu.
  • Buchty kladieme na plech s odstupom a prikryté ich necháme ešte pol hodinu kysnuúť.
  • Na záver ich pomažeme roztrepaným žĺtkom a dáme piecť pri 180C do predhriatej rúry na ca. 25 minút do zlatista.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    V predchádzajúcich príspevkoch som vám popísala, prečo je kváskový chlieb zdravší ako kvasnicový a že kváskovanie nemusí byť komplikované ak vyskúšate moju hrnčekovú metódu. Ak ste už začali vyrábať váš kvások podľa môjho postupu tak od dňa 5-7 je kvások pripravený na pečenie. A na taký základný chlebík vám prikladám […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*