Poznáte fritatta? Je to tradičná omelete známa najmä v Taliansku. Základom sú vždy vajíčka, ktoré sa spolu so syrom zapekajú s rozmanitou zeleninou. Tentoraz som zvolila ako základ cuketu, ale aj iné druhy zeleniny chutia výborne. Nakoľko však zelenina (najmä tvrdšie druhy ako mrkva, zemiaky a pod.) sa vo vajíčkovej zmesy už len zapeká a nestihla by sa uvariť, je dôležité ju predpiecť, udusiť, aby sa tak skrátil jej čas pečenia. Okrem toho tak dostane zelenina dodatočnú chuť,
Suroviny:
- 1 paprika (zelná alebo červená)
- 3 jarné cibuľky
- 1 malá cuketa
- 1 rajčina
- 5 vajíčok
- 100g feta syru
- 1 kopcovitá lyžica múky
- 100g postrúhaného tvrdého syru
- soľ, čierne korenie
- čili, sušený cesnak, čerstvé bylinky (petržlen, pažítka)
Cuketová fritatta s feta syrom
Course: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 paprika (zelná alebo červená)
3 jarné cibuľky
1 malá cuketa
1 rajčina
5 vajíčok
100g feta syru
1 kopcovitá lyžica múky
100g postrúhaného tvrdého syru
soľ, čierne korenie
čili, sušený cesnak, čerstvé bylinky (petržlen, pažítka)
Directions
- Začneme prípravou zeleniny. Tú si očistíme a pokrájame na menšie kusy.
- Papriku, a cuketu dáme do panvice a opekáme na troche oleja ca. 5-10 minút. Ku koncu opekania pridáme tiež cibuľku.
. - Na zálevku si zmiešame vajíčka s trochou múky a rozdveným feta syrom. Dochutíme soľou, korením, čili, cesnakom a bylinkami.
- Opečenú zeleninu dáme do vymastenej zapekacej formy a zalejeme zálievkou. Ja som použila panvicu, ktorú možno dať aj do trúby a tak ušetrila jeden riad pri umývaní :).
- Povrch ešte posypeme syrom a necháme zapekať pri 160C ca. 45 minút až sa zhora vytvorí krásne zlatistá chrumkavá kôrka. Po vychladnutí pokrájame a môžeme servírovať
Recipe Video
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.