Cuketová fritatta s feta syrom

Poznáte fritatta? Je to tradičná omelete známa najmä v Taliansku. Základom sú vždy vajíčka, ktoré sa spolu so syrom zapekajú s rozmanitou zeleninou. Tentoraz som zvolila ako základ cuketu, ale aj iné druhy zeleniny chutia výborne. Nakoľko však zelenina (najmä tvrdšie druhy ako mrkva, zemiaky a pod.) sa vo vajíčkovej zmesy už len zapeká a nestihla by sa uvariť, je dôležité ju predpiecť, udusiť, aby sa tak skrátil jej čas pečenia. Okrem toho tak dostane zelenina dodatočnú chuť,

Suroviny:

  • 1 paprika (zelná alebo červená)
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 malá cuketa
  • 1 rajčina
  • 5 vajíčok
  • 100g feta syru
  • 1 kopcovitá lyžica múky
  • 100g postrúhaného tvrdého syru
  • soľ, čierne korenie
  • čili, sušený cesnak, čerstvé bylinky (petržlen, pažítka)

Cuketová fritatta s feta syrom

Recipe by lydia.argilliCourse: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 paprika (zelná alebo červená)

  • 3 jarné cibuľky

  • 1 malá cuketa

  • 1 rajčina

  • 5 vajíčok

  • 100g feta syru

  • 1 kopcovitá lyžica múky

  • 100g postrúhaného tvrdého syru

  • soľ, čierne korenie

  • čili, sušený cesnak, čerstvé bylinky (petržlen, pažítka)

Directions

  • Začneme prípravou zeleniny. Tú si očistíme a pokrájame na menšie kusy.
  • Papriku, a cuketu dáme do panvice a opekáme na troche oleja ca. 5-10 minút. Ku koncu opekania pridáme tiež cibuľku.
    .
  • Na zálevku si zmiešame vajíčka s trochou múky a rozdveným feta syrom. Dochutíme soľou, korením, čili, cesnakom a bylinkami.
  • Opečenú zeleninu dáme do vymastenej zapekacej formy a zalejeme zálievkou. Ja som použila panvicu, ktorú možno dať aj do trúby a tak ušetrila jeden riad pri umývaní :).
  • Povrch ešte posypeme syrom a necháme zapekať pri 160C ca. 45 minút až sa zhora vytvorí krásne zlatistá chrumkavá kôrka. Po vychladnutí pokrájame a môžeme servírovať

Recipe Video

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*