Plnené slané pečivo - praclíky so sušenými rajčinami

Plnené slané pečivo – preclíky so sušenými rajčinami

Tento spôsob prípravy sa hodí tak na plnenie preclíkov ale takisto aj na klasické žemličky či bagetky. Ako si pripravíte tieto o tom sa dočítate v tomto recepte. Ak si doma pečivo nechcete pripravovať sami, existujú už aj v mraziacich boxoch predpripravené pečivá, ktoré sa dajú doma v trúbe upiecť, aj po týchto možno siahnúť a pripraviť ich týmto chutným spôsobom.

Výsledne preclíky sú výborným jedlom najmä na cesty, či už na piknik alebo na oslavu, dajú sa ľahko transportovať a sú trvácne. Určite sa vám zachutia.

Suroviny na plnku:

  • 1 balenie kyslej smotany (200g)
  • 1 balenie mascarpone (250g)
  • 1 vajíčko
  • 100g tvrdého syru postrúhaného (gouda/eidam)
  • za hrsť vnati – petržlen alebo pažítka
  • 50g sušených rajčín naložených v oleji
  • (prípadne klobáska či šunka)
  • 1čl sučeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie, čili

Postup:

  • Pečivo si pripravíme podľa základného postupu a položíme surové na plech vyložený papierom na pečenie.
  • V miske si zmiešame najskôr vajíčka s kyslom smotanou a mascarpone.
  • Vňať si posekáme na jemno, takisto aj sušené rajčiny (prípadne šunku či klobásku aj chceme túto pridať). Syr si postrúhame a potom všetký tieto suroviny pridáme k smotanovej zmesy.
  • Premiešame a dochutíme cesnakom, soľou, čiernym korením a sušeným čili.
  • Zmes potom pomocou lyžice kladieme na surové cesto, tak aby kraje pečiva/preclíka ostali bez plnky. Na jedno pečivo použijeme ca. 1,5-2 polievkové lyžice plnky.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 180C ca. 20-25 minút do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*