Moje deti nevedia povedať čokoláde nie. A brownies sa u nás vždy jedia rýchlosťou blesku. O to viac keď sú takého roztomilé s očkami a naozaj super jednoduché na prípravu. Jedna miska a pár minút času na to, aby ste si pochutnali.
Suroviny:
- 350g čokolády
- 200g masla
- 150g hl. múky
- 2 vajíčka
- 50g čokoládových kúskov alebo posekanej čokolády
- 4PL kakaa
- štipka soli
- 50g kr. cukru
- 100g čokoládovej polevy
- cukríkové očká

Postup:
- Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do hrnca spolu s maslom.
- Za miešania na miernom ohni zohrejeme a necháme všetko kompletne roztopiť. Pridáme kakao a premiešame.
- Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
- Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista.
- Pridáme múku, čokoládovú zmes, soľ a dobre premiešame.
- Cesto vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie- (môj mal 30*20cm).
- Povrch posypeme kúskami čokolády prípadne orieškami kdo chce.
- Pečieme pri 180°C ca 30 minút pokiaľ začne brownie pekne rozvoniavať.
- Potom browies pokrájame na menšie kúsky a každý polejeme trochou roztopenej čokolády a položíme naň 2 cukríkové očká.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]