Haloween jednoduché linecké keksíky

Haloween jednoduché linecké keksíky

Keď už haloween tak aj s týmito chutnými keksíkmi. Jednoduché linecké pečivo a k tomu nenáročná glazúra z cukru a potravinového farbiva, to je tá správna kombinácia na zábavné poobedie s deťmi.

Potrebujete:

  • 150g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky
  • 80g kryštálový cukor
  • 200g hladkej múky
  • 50g kukurčiného škrobu (alebo rovnaké množstvo vanilkového pudingového prášku)
  • (Jahodový lekvár na plnenie ak chcete plniť)

Na polevu:

  • za 2 PL citrónovej šťavy
  • Ca. 50g práškového cukru
  • prípadne potravinové farbivo

Postup:

  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme maslo izbovej teploty, škrob a postupne pridávame preosiatú múku až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • Miesime rukami, to zlepší spojenie masla so zvyšnými položkami.
  • Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu tuhnúť v chladničke.
  • Potom cesto vygúľame na pomúčenej doske na tenko a vykrojíme z nej vzor (kruh).
  • Linecké vajíčka pokladieme na plech s odstupom.
  • Potom ich pečieme pri 200°C do zhnednutia (ca 10min). Keď sú upečené, necháme ich 10 minút chladnúť predtým nech ich odoberieme z plechu.
  • Na záver ich posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme polevou.
  • Na polevu preosejeme práškový cukor a po troche pridávame citrónovú šťavu. Vždy premiešame až vznikne krémovitá poleva. Kdo chce prifarbiť pridá potravinovú farbu.
  • Tú nanesieme lyžičkou na keksíky a necháme usušiť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*