Haloween jednoduché linecké keksíky

Haloween jednoduché linecké keksíky

Keď už haloween tak aj s týmito chutnými keksíkmi. Jednoduché linecké pečivo a k tomu nenáročná glazúra z cukru a potravinového farbiva, to je tá správna kombinácia na zábavné poobedie s deťmi.

Potrebujete:

  • 150g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky
  • 80g kryštálový cukor
  • 200g hladkej múky
  • 50g kukurčiného škrobu (alebo rovnaké množstvo vanilkového pudingového prášku)
  • (Jahodový lekvár na plnenie ak chcete plniť)

Na polevu:

  • za 2 PL citrónovej šťavy
  • Ca. 50g práškového cukru
  • prípadne potravinové farbivo

Postup:

  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme maslo izbovej teploty, škrob a postupne pridávame preosiatú múku až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • Miesime rukami, to zlepší spojenie masla so zvyšnými položkami.
  • Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu tuhnúť v chladničke.
  • Potom cesto vygúľame na pomúčenej doske na tenko a vykrojíme z nej vzor (kruh).
  • Linecké vajíčka pokladieme na plech s odstupom.
  • Potom ich pečieme pri 200°C do zhnednutia (ca 10min). Keď sú upečené, necháme ich 10 minút chladnúť predtým nech ich odoberieme z plechu.
  • Na záver ich posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme polevou.
  • Na polevu preosejeme práškový cukor a po troche pridávame citrónovú šťavu. Vždy premiešame až vznikne krémovitá poleva. Kdo chce prifarbiť pridá potravinovú farbu.
  • Tú nanesieme lyžičkou na keksíky a necháme usušiť.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *