Plnené slané pečivo - praclíky so sušenými rajčinami

Plnené slané pečivo – preclíky so sušenými rajčinami

Tento spôsob prípravy sa hodí tak na plnenie preclíkov ale takisto aj na klasické žemličky či bagetky. Ako si pripravíte tieto o tom sa dočítate v tomto recepte. Ak si doma pečivo nechcete pripravovať sami, existujú už aj v mraziacich boxoch predpripravené pečivá, ktoré sa dajú doma v trúbe upiecť, aj po týchto možno siahnúť a pripraviť ich týmto chutným spôsobom.

Výsledne preclíky sú výborným jedlom najmä na cesty, či už na piknik alebo na oslavu, dajú sa ľahko transportovať a sú trvácne. Určite sa vám zachutia.

Suroviny na plnku:

  • 1 balenie kyslej smotany (200g)
  • 1 balenie mascarpone (250g)
  • 1 vajíčko
  • 100g tvrdého syru postrúhaného (gouda/eidam)
  • za hrsť vnati – petržlen alebo pažítka
  • 50g sušených rajčín naložených v oleji
  • (prípadne klobáska či šunka)
  • 1čl sučeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie, čili

Postup:

  • Pečivo si pripravíme podľa základného postupu a položíme surové na plech vyložený papierom na pečenie.
  • V miske si zmiešame najskôr vajíčka s kyslom smotanou a mascarpone.
  • Vňať si posekáme na jemno, takisto aj sušené rajčiny (prípadne šunku či klobásku aj chceme túto pridať). Syr si postrúhame a potom všetký tieto suroviny pridáme k smotanovej zmesy.
  • Premiešame a dochutíme cesnakom, soľou, čiernym korením a sušeným čili.
  • Zmes potom pomocou lyžice kladieme na surové cesto, tak aby kraje pečiva/preclíka ostali bez plnky. Na jedno pečivo použijeme ca. 1,5-2 polievkové lyžice plnky.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 180C ca. 20-25 minút do zlatista.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*