Tento spôsob prípravy sa hodí tak na plnenie preclíkov ale takisto aj na klasické žemličky či bagetky. Ako si pripravíte tieto o tom sa dočítate v tomto recepte. Ak si doma pečivo nechcete pripravovať sami, existujú už aj v mraziacich boxoch predpripravené pečivá, ktoré sa dajú doma v trúbe upiecť, aj po týchto možno siahnúť a pripraviť ich týmto chutným spôsobom.
Výsledne preclíky sú výborným jedlom najmä na cesty, či už na piknik alebo na oslavu, dajú sa ľahko transportovať a sú trvácne. Určite sa vám zachutia.

Suroviny na plnku:
- 1 balenie kyslej smotany (200g)
- 1 balenie mascarpone (250g)
- 1 vajíčko
- 100g tvrdého syru postrúhaného (gouda/eidam)
- za hrsť vnati – petržlen alebo pažítka
- 50g sušených rajčín naložených v oleji
- (prípadne klobáska či šunka)
- 1čl sučeného cesnaku
- soľ, čierne korenie, čili
Postup:
- Pečivo si pripravíme podľa základného postupu a položíme surové na plech vyložený papierom na pečenie.
- V miske si zmiešame najskôr vajíčka s kyslom smotanou a mascarpone.
- Vňať si posekáme na jemno, takisto aj sušené rajčiny (prípadne šunku či klobásku aj chceme túto pridať). Syr si postrúhame a potom všetký tieto suroviny pridáme k smotanovej zmesy.
- Premiešame a dochutíme cesnakom, soľou, čiernym korením a sušeným čili.
- Zmes potom pomocou lyžice kladieme na surové cesto, tak aby kraje pečiva/preclíka ostali bez plnky. Na jedno pečivo použijeme ca. 1,5-2 polievkové lyžice plnky.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180C ca. 20-25 minút do zlatista.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: