Rýchle a jednoduché vanilkové cookies pripravené v jednej miske a to celkom bez váženia. Uskladníte tieto vanilkové cookies v uzavretej nádobe, tak si na ních pochutnáte aj po pár dňoch.
Suroviny:
- 1 šálku (250ml) kr.cukru
- 2 vajíčka
- 2 balenia vanilkového cukru
- 1 šálku roztopeného masla
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 a 1/2 šálky hl. muky
- štipka soli
- 1/4 šálky kukuričného škrobu/vanilkového pudingového prášku
- 1/2 šálky čokoldových kúškov
Postup:
- Trúbu si nahhrejeme na 180C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo k vajíčkam.
- Takisto primiešame múku, škrob/pudingový prášok, soľ a prášok do pečiva. Všetko prešľaháme mixérom.
- Potom (najlepšie naberačkou na zmrzlinu) tvarujeme na plechu vyložených papierom na pečenie kôpky cesta a tieto ozdobíme ešte čokoládovými kúskami.
- Pečieme pri 200°C ca 15min.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: