Rýchle a jednoduché vanilkové cookies pripravené v jednej miske a to celkom bez váženia. Uskladníte tieto vanilkové cookies v uzavretej nádobe, tak si na ních pochutnáte aj po pár dňoch.
Suroviny:
- 1 šálku (250ml) kr.cukru
- 2 vajíčka
- 2 balenia vanilkového cukru
- 1 šálku roztopeného masla
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 a 1/2 šálky hl. muky
- štipka soli
- 1/4 šálky kukuričného škrobu/vanilkového pudingového prášku
- 1/2 šálky čokoldových kúškov
Postup:
- Trúbu si nahhrejeme na 180C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo k vajíčkam.
- Takisto primiešame múku, škrob/pudingový prášok, soľ a prášok do pečiva. Všetko prešľaháme mixérom.
- Potom (najlepšie naberačkou na zmrzlinu) tvarujeme na plechu vyložených papierom na pečenie kôpky cesta a tieto ozdobíme ešte čokoládovými kúskami.
- Pečieme pri 200°C ca 15min.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]