Vanilkové cookies - hrnčekový recept

Vanilkové cookies – hrnčekový recept

Rýchle a jednoduché vanilkové cookies pripravené v jednej miske a to celkom bez váženia. Uskladníte tieto vanilkové cookies v uzavretej nádobe, tak si na ních pochutnáte aj po pár dňoch.

Suroviny:

  • 1 šálku (250ml) kr.cukru
  • 2 vajíčka
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 šálku roztopeného masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 a 1/2 šálky hl. muky
  • štipka soli
  • 1/4 šálky kukuričného škrobu/vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 šálky čokoldových kúškov

Postup:

  • Trúbu si nahhrejeme na 180C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo k vajíčkam.
  • Takisto primiešame múku, škrob/pudingový prášok, soľ a prášok do pečiva. Všetko prešľaháme mixérom.
  • Potom (najlepšie naberačkou na zmrzlinu) tvarujeme na plechu vyložených papierom na pečenie kôpky cesta a tieto ozdobíme ešte čokoládovými kúskami.
  • Pečieme pri 200°C ca 15min.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *