Táto lahodná roláda je skutočne rýchlovka, teda skvelý dezert keď sa ponáhlate. Servírovaná v muffinových košíkoch je takisto super na servírovanie, aj formou bufetových stolov.
Jump to Recipe

Vanilková roláda
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
100g hl.múka
100g kr. Cukru
4 vajíčka- Plnka
1 vanilkový puding na miešanie za studena (Ole Puding)
100ml mlieka
50g masla izbovej teploty
100g jemného krémovitého syru
1 vanilkový cukor
50g pr. cukru
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Postupne pridávame múku.
Miešame len minimálne, aby sa zbytočným šľahaním nestratili vzduchové bublinky, ktoré robia piškótu nadýchanou. - Hotové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenia a cesto rovnomerne rozotrieme.
Pečieme v predhriatej rúre pri 160⁰C piecť ca. 10-15min. do zhnednutia. - Počas pečenia si pripravíme 1 kuchynskú utierku. Tú namáčame vo vode a vyžmýkame, potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
- Na plnku vyšľahám mlieko s pudingom za studena a vanilkovým cukrom do tuhej zmesky. V druhej miske vyšľaháme maslo a práškový cukor a pridáme pudingovú zmes. Na záver primiešame jemný krémovitý syr.
- Keď cesto vychladne, rozbaíme kuchynskú utierku, opatrne odstránime papier na pečenie a rolku naplníme pripravenou náplňou, na to nám postačí asi 1/3 plnky. Rolku zrolujeme tak, aby sa cesto spojilo na spodnej strane (na plechu).
- Zvyšnú plnku nanesieme napríklad pomocou cukrárenskej špičky na vrch rolády. Dôležité je potrieť celú plochu rolády. Necháme vychladnúť aspoň 2 hodiny v chlade, potom pokrájame na 2cm hrubé kusy.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV