Pri vianočnom stole by nemali chýbať vanilkové rožky. Podľa tohto receptu ich pripravujem už roky, kdo ich vyskúšal sa ich nevedel dojesť a recept som zdieľala naozaj neskutočne veľa krát. Ich tajomstvo je v 2 konzistenciách orechov – úplne na jemno zomletých a k tomu na hrubšie posekaných, najčastejšie používam mandlí. Sú neskutočné krehké a napriek tomu prekvapia týmito chrumkavými kúskami.
Jump to RecipeNajlepšie vanilkové rožky
Course: Pečieme, Sladké, Vianočné pečenie4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
200 g masla izbovej teploty
4 žĺtka
300g hl.múky
100g na jemno postrúhaných orechov (vlašské/lieskovce/mandle)
100g na hrubo posekaných orechov
50g pr.cukru
2 balenia vanilkového cukru
Štipka soliNa obaľovanie
100g pr.cukru+ 2 ks vanilkového cukru
Postup
- Do misky dáme žĺtka s cukrom a maslom a premiešame. Postupne pridávame múku, jemné orechy a kúsky mandlí. Pridáme tiež vanilkový cukor a štipku soli. Všetko dobre premiešajte (najlepšie rukami), kým nevznikne hladké cesto. Na rozdiel od bežných maslových ciest toto nenechávam vychladnúť, ale hneď ho použijem.
- Následne z cesta vytvoríme veľký valec, rozdelíme ho menšie diely a z tych tvarujeme šúľaním malé rožky, ktoré kladieme s odstupom na plech.
- Rohlíčky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180° približne 7 minút.
- Počas pečenia dáme do misky 100 g práškového cukru a 2 vanilkové cukry a premiešame. Ešte horúce rožky obalíme v cukrovej zmesi z oboch strán (každý kus zvlášť) a potom necháme vychladnúť.
Recipe Video
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Najlepšie vanilkové rožky
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.