Najlepšie vanilkové rožky

Pri vianočnom stole by nemali chýbať vanilkové rožky. Podľa tohto receptu ich pripravujem už roky, kdo ich vyskúšal sa ich nevedel dojesť a recept som zdieľala naozaj neskutočne veľa krát. Ich tajomstvo je v 2 konzistenciách orechov – úplne na jemno zomletých a k tomu na hrubšie posekaných, najčastejšie používam mandlí. Sú neskutočné krehké a napriek tomu prekvapia týmito chrumkavými kúskami.

Jump to Recipe

Najlepšie vanilkové rožky

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké, Vianočné pečenie
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 200 g masla izbovej teploty
    4 žĺtka
    300g hl.múky
    100g na jemno postrúhaných orechov (vlašské/lieskovce/mandle)
    100g na hrubo posekaných orechov
    50g pr.cukru
    2 balenia vanilkového cukru
    Štipka soli

  • Na obaľovanie
    100g pr.cukru+ 2 ks vanilkového cukru

Postup

  • Do misky dáme žĺtka s cukrom a maslom a premiešame. Postupne pridávame múku, jemné orechy a kúsky mandlí. Pridáme tiež vanilkový cukor a štipku soli. Všetko dobre premiešajte (najlepšie rukami), kým nevznikne hladké cesto. Na rozdiel od bežných maslových ciest toto nenechávam vychladnúť, ale hneď ho použijem.
  • Následne z cesta vytvoríme veľký valec, rozdelíme ho menšie diely a z tych tvarujeme šúľaním malé rožky, ktoré kladieme s odstupom na plech.
  • Rohlíčky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180° približne 7 minút.
  • Počas pečenia dáme do misky 100 g práškového cukru a 2 vanilkové cukry a premiešame. Ešte horúce rožky obalíme v cukrovej zmesi z oboch strán (každý kus zvlášť) a potom necháme vychladnúť.

Recipe Video

Najlepšie vanilkové rožky

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*