Chrumkavý vyprážaný karfiol v trojobale

Tento recept na vyprážaný karfiol v klasickom trojobale je ideálny ako rýchly obed alebo večera. Je chrumkavý, sýty a deti ho milujú! Najmä s tatárskou omáčkou je to kombinácia na nezaplatenie.

Jump to Recipe

Tipy a triky pre dokonalý výsledok:

  • Karfiol neprevarte – inak sa rozpadne pri obaľovaní.
  • Ak sa vám trojobal odlepuje, pred vyprážaním nechajte karfiol 10 minút odpočívať v chladničke.
  • Do strúhanky môžete pridať aj nastrúhaný syr (napr. parmezán) pre extra chuť.

Servírovanie:

Podávajte s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo čerstvým zeleninovým šalátom. Skvelý je aj s tatárskou omáčkou alebo domácim dipom z bieleho jogurtu a cesnaku.


Chrumkavý vyprážaný karfiol v trojobale

Recipe by lydia.argilliCourse: Bezmäsité, Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 stredne veľký karfiol
    2 vajíčka
    100 g hladkej múky
    150 g strúhanky
    soľ, čierne korenie podľa chuti
    olej na vyprážanie

Postup

  • Karfiol umyte a rozdeľte na menšie ružičky. V hrnci priveďte vodu do varu, osolte a karfiol krátko povarte (cca 5 minút), aby zmäkol, ale zostal pevný. Následne ho sceďte a nechajte vychladnúť.
  • Pripravte si trojobal: Do jednej misky dajte múku,, do druhej rozšľahané vajíčka s trochou soli a korenia, a do tretej strúhanku.
    Každý kúsok karfiolu obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  • Vyprážajte na stredne rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán (cca 3–4 minúty na stranu).
    Po vyprážaní nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Jedalniček na mesiac, pláovanie jedla, meal prep

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zápisník receptov_recept

Zápisník receptov

6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

210 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*