Tento recept na vyprážaný karfiol v klasickom trojobale je ideálny ako rýchly obed alebo večera. Je chrumkavý, sýty a deti ho milujú! Najmä s tatárskou omáčkou je to kombinácia na nezaplatenie.
Jump to Recipe

Tipy a triky pre dokonalý výsledok:
- Karfiol neprevarte – inak sa rozpadne pri obaľovaní.
- Ak sa vám trojobal odlepuje, pred vyprážaním nechajte karfiol 10 minút odpočívať v chladničke.
- Do strúhanky môžete pridať aj nastrúhaný syr (napr. parmezán) pre extra chuť.
Servírovanie:
Podávajte s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo čerstvým zeleninovým šalátom. Skvelý je aj s tatárskou omáčkou alebo domácim dipom z bieleho jogurtu a cesnaku.
Chrumkavý vyprážaný karfiol v trojobale
Course: Bezmäsité, Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 stredne veľký karfiol
2 vajíčka
100 g hladkej múky
150 g strúhanky
soľ, čierne korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
Postup
- Karfiol umyte a rozdeľte na menšie ružičky. V hrnci priveďte vodu do varu, osolte a karfiol krátko povarte (cca 5 minút), aby zmäkol, ale zostal pevný. Následne ho sceďte a nechajte vychladnúť.
- Pripravte si trojobal: Do jednej misky dajte múku,, do druhej rozšľahané vajíčka s trochou soli a korenia, a do tretej strúhanku.
Každý kúsok karfiolu obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. - Vyprážajte na stredne rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán (cca 3–4 minúty na stranu).
Po vyprážaní nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































