Toto tradičné linecké pečivo u nás nikdy nechýba na Vianoce. Jeho základom je klasické linecké cesto, ktoré sa pripraví v 2 variantoch- klasicky a s vykrojeným stredom a potom plní jemným džemom.
Jump to RecipeLinecké krúžky plnené džemom
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g múky
250g masla izbovej teploty
2 žĺtka + 1 celé vajíčko
1 balenie (250g) pr. cukru
štipka soli
(vanilkový cukor)
džem – napr. jahodový a broskyňový
Postup
- V miske zmiešame žĺtka, vajíčko spolu s cukrom. Postupne pridávam maslo ako aj múku. Takisto pridáme trochu soli (toto radila moja stará mama a mala pravdu, soľ sa tomu žiada). Vymiesime cesto, ktoré necháme 1/2 hodinu oddychovať v chlade (alebo aj celú noc).
- Následne cesto rozvaľkáte na pomúčenej pracovnej ploche a začneme vykrajovať. Budeme potrebovať jednu veľkú formičku a jednu na stred. Vykrojíte z neho taký istý počet kusov zo vzorom uprostred ako aj takých bez vzroru a pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie s trochou odstupu. Ja som potrebovala 2 plechy, na každý vošlo asi 30 krúžkov.
- Dáme piecť. Pozor pri pečení, cesto je rýchlo hotové, pri 180C po ca 7 minútach. Potom necháme vychladnúť a odoberieme z plechu.
- Už len nanesieme na sušienku bez vykrojeného stredu džem a na to položíme takú zo vzorom v strede. Ja osobne nanášam džem pomocou cukrárenského vrecka ale dá sa aj lyžičkou. Na záver poprášime práškovým cukrom.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Linecké krúžky plnené džemom- mačacie oči
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.