Ak máte doma prebytok cukety, je to skvelý recept ako ju využiť, najmä v kombinácii s čerstvými rajčinami.
Cuketové ragú z hovädzím mäsom
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
250g hovädzie mleté
2 veľké cukety
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
2 paradajky (alternatívne cherry paradajky)
1 zelená (špicatá) paprika
3 PL olivového oleja
1 čl paprikovej pasty/pyré
1PL rajčinovej pasty/pyré
400 ml vody
čili, soľ a korenie
2Pl ryze (basmati)
Postup
- Hovädzie mleté mäso dáme opekať spolu s trochou oleja do panvice. Osolíme a okoreníme. Pridáme cbuľu pokrájanú na drobno. ďalej na miernej teplote opekáme. Odložíme stranou.
- Cuketu pokrájame na kocky a dáme do tej istej panvice a 10 minút za občasného miešania pomaly opekáme spolu s cherry rajcinami. Pridáme rajčinovú a paprikovú pastu a opečieme.
- Mäso pridáme k cukete, pridáme ryzu, prijeme vodu a ochutíme soľou, čili a korením.
- Celkovo necháme zakryté dusiť asi 15 minút potom môžeme servírovať.
Ja osobne pridávam ešte trochu citrónovej šťavy, ale túto možno aj vynechať.
Ďalšie recepty
Cuketové ragú s hovädzím mäsom
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Cuketové ragú s hovädzím mäsom
Ak máte doma prebytok cukety, je to skvelý recept ako ju využiť, najmä v kombinácii s čerstvými rajčinami.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]