Tento recept vznikol v podstate z núdze, deti mi pomíňali vajíčka, ktoré som potrebovala na pečenie a ostali mi už len 2ks a marhule, čo bolo treba spotrebovať. Ten koláč ale bol vyjedený za pár minút, taká to bola dobrota a tak ho pripravujem s rôznym ovocím teraz pravidelne.
Jump to RecipeRecept
Najchutnejší marhuľový koláč len z 2 vajec
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Cesto
1 vajíčko
250g hl.múky
50g pr. cukru
125g mäkkého masla
- Plnka
250g Creme Fraiche/ kyslej smotany
1 vajíčko
2 Pl kukuričného škrobu
50g pr. cukru
1Pl roztopeného masla
ovocie (marhule)
1 vanilkovy cukor
Postup
- Začneme tým, že si necháme predhrievať trúbu na 180C, Následne dáme do misky múku, vajíčko, maslo a cukor a vypracujeme rukami hladké cesto. To zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu oddychovať do chladničky.
- Medzitým si pripravíme ovocie a plnku. Marhule rozpolíme, odkvôstkujeme a posypeme vanilkovým cukrom.
Na plnku zmiešame creme Fraiche alebo kyslú smotanu s vajíčkom, škrobom, cukrom a maslom a vypracujeme hladkú plnku. - Cesto vyberieme z chladničky a medzi 2 papiermi na pečenie ho vygúľame na i niečo väčší polomer ako naša forma na pečenie. Ja používam tarte formu ale takisto je možné použiť aj tortovú formu. V oboch prípadoch formu vymastíme, preklopíme na ňu vygúlané cesto a rovnomerne vtačíme do formy. Prebytočné cesto zrežeme nožom a odložíme stranou.
- Nalejeme plnku, rozložíme rovnomerne ovocie a potom na vrch cesta postrúhame prebytočné cesto. Pečieme pri 180C ca. 35-40 minút do zlatista.
Recipe Video
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Najchutnejší marhuľový koláč len z 2 vajec
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.