Malinová torta s levanduľou bez farbív

Asi ste už zachytili, že mám aktuálne slabosť pre kombináciu malín a levandule. Tak ako ma okúzlil džem z malín a levandule, tak som mala chuť túto výbornú kombináciu farieb a chuti preniesť aj na túto letnú tortu. Je celkom bez pridaných farbív, všetky farby sú prírodné a z malín.

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 40g kukuričného škrobu/vanilkový pudingový prášok
  • 160g hladkej múky
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

okrem toho

  • 150g mrazených alebo čerstvých malín
  • 4Pl kr.cukru
  • 30ml vody
  • ca. 80g pr. cukru
  • 1 marmeláda -najlepšie malinová s levanduľou

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Najskôr si vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, škrob/pudingový prášok a múku.
  • Okrem toho pridáme 100ml vody a vypracujeme hladké cesto.
  • Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút. Potom cesto necháme vychladnúť a studené cesto uprostred rozrežeme na 2 diely.
  • Počas chladnutia si pripravíme polevu. Na to najskôr dáme do hrnca maliny s cukrom a vodou a necháme 10-15 minút variť až sa maliny rozvaria a tekutina vo veľkej miere vyparí.
  • Potom prepasírujeme maliny do misky a necháme vychladnúť.
  • Keď je zmes studená pridáme postupne práškový cukor, až sa vypracuje mierne lepkavá poleva.
  • Na prvý plát cesta nanesieme malinovo-levanduľovú marmeládu a položime naňu druhý plát cesta.
  • Pripravenú polevu nanesieme na vrch torty a vrch ozdobíme najlepšie sušenými levanduľovými kvietkami. Potom necháme tortu stuhnúť.
  • Najlepšie chutí na druhý deň, keď sa cesto už nasiaklo marmeládou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*