Malinová torta s levanduľou bez farbív

Asi ste už zachytili, že mám aktuálne slabosť pre kombináciu malín a levandule. Tak ako ma okúzlil džem z malín a levandule, tak som mala chuť túto výbornú kombináciu farieb a chuti preniesť aj na túto letnú tortu. Je celkom bez pridaných farbív, všetky farby sú prírodné a z malín.

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 40g kukuričného škrobu/vanilkový pudingový prášok
  • 160g hladkej múky
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

okrem toho

  • 150g mrazených alebo čerstvých malín
  • 4Pl kr.cukru
  • 30ml vody
  • ca. 80g pr. cukru
  • 1 marmeláda -najlepšie malinová s levanduľou

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Najskôr si vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, škrob/pudingový prášok a múku.
  • Okrem toho pridáme 100ml vody a vypracujeme hladké cesto.
  • Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút. Potom cesto necháme vychladnúť a studené cesto uprostred rozrežeme na 2 diely.
  • Počas chladnutia si pripravíme polevu. Na to najskôr dáme do hrnca maliny s cukrom a vodou a necháme 10-15 minút variť až sa maliny rozvaria a tekutina vo veľkej miere vyparí.
  • Potom prepasírujeme maliny do misky a necháme vychladnúť.
  • Keď je zmes studená pridáme postupne práškový cukor, až sa vypracuje mierne lepkavá poleva.
  • Na prvý plát cesta nanesieme malinovo-levanduľovú marmeládu a položime naňu druhý plát cesta.
  • Pripravenú polevu nanesieme na vrch torty a vrch ozdobíme najlepšie sušenými levanduľovými kvietkami. Potom necháme tortu stuhnúť.
  • Najlepšie chutí na druhý deň, keď sa cesto už nasiaklo marmeládou.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*