Malinová torta s levanduľou bez farbív

Asi ste už zachytili, že mám aktuálne slabosť pre kombináciu malín a levandule. Tak ako ma okúzlil džem z malín a levandule, tak som mala chuť túto výbornú kombináciu farieb a chuti preniesť aj na túto letnú tortu. Je celkom bez pridaných farbív, všetky farby sú prírodné a z malín.

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 40g kukuričného škrobu/vanilkový pudingový prášok
  • 160g hladkej múky
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

okrem toho

  • 150g mrazených alebo čerstvých malín
  • 4Pl kr.cukru
  • 30ml vody
  • ca. 80g pr. cukru
  • 1 marmeláda -najlepšie malinová s levanduľou

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Najskôr si vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, škrob/pudingový prášok a múku.
  • Okrem toho pridáme 100ml vody a vypracujeme hladké cesto.
  • Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút. Potom cesto necháme vychladnúť a studené cesto uprostred rozrežeme na 2 diely.
  • Počas chladnutia si pripravíme polevu. Na to najskôr dáme do hrnca maliny s cukrom a vodou a necháme 10-15 minút variť až sa maliny rozvaria a tekutina vo veľkej miere vyparí.
  • Potom prepasírujeme maliny do misky a necháme vychladnúť.
  • Keď je zmes studená pridáme postupne práškový cukor, až sa vypracuje mierne lepkavá poleva.
  • Na prvý plát cesta nanesieme malinovo-levanduľovú marmeládu a položime naňu druhý plát cesta.
  • Pripravenú polevu nanesieme na vrch torty a vrch ozdobíme najlepšie sušenými levanduľovými kvietkami. Potom necháme tortu stuhnúť.
  • Najlepšie chutí na druhý deň, keď sa cesto už nasiaklo marmeládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*