Asi ste už zachytili, že mám aktuálne slabosť pre kombináciu malín a levandule. Tak ako ma okúzlil džem z malín a levandule, tak som mala chuť túto výbornú kombináciu farieb a chuti preniesť aj na túto letnú tortu. Je celkom bez pridaných farbív, všetky farby sú prírodné a z malín.
Suroviny na cesto
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- 40g kukuričného škrobu/vanilkový pudingový prášok
- 160g hladkej múky
- 100ml vody
- 100ml oleja
okrem toho
- 150g mrazených alebo čerstvých malín
- 4Pl kr.cukru
- 30ml vody
- ca. 80g pr. cukru
- 1 marmeláda -najlepšie malinová s levanduľou
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Najskôr si vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
- Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, škrob/pudingový prášok a múku.
- Okrem toho pridáme 100ml vody a vypracujeme hladké cesto.
- Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút. Potom cesto necháme vychladnúť a studené cesto uprostred rozrežeme na 2 diely.
- Počas chladnutia si pripravíme polevu. Na to najskôr dáme do hrnca maliny s cukrom a vodou a necháme 10-15 minút variť až sa maliny rozvaria a tekutina vo veľkej miere vyparí.
- Potom prepasírujeme maliny do misky a necháme vychladnúť.
- Keď je zmes studená pridáme postupne práškový cukor, až sa vypracuje mierne lepkavá poleva.
- Na prvý plát cesta nanesieme malinovo-levanduľovú marmeládu a položime naňu druhý plát cesta.
- Pripravenú polevu nanesieme na vrch torty a vrch ozdobíme najlepšie sušenými levanduľovými kvietkami. Potom necháme tortu stuhnúť.
- Najlepšie chutí na druhý deň, keď sa cesto už nasiaklo marmeládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.