Cuketa je tak rozmanitá zelenina a najmä opečená dostane svoju charakteristickú osobitú, skvelú chuť. Tak ako aj v tejto nátierke. Ja som ju nechala v celku ale samozrejme ju možno aj rozmixovať na hladko.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 2 cukety
- 1 veľká mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 30g masla alebo margarínu izbovej teploty
- soľ, čierne korenie, kumín, čili paprika a kurkuma
- Petržlenová vňať
Postup:
- Cibuľu pokrájame na jemné prúžky. Cuketu ošúpeme (ak treba vyberieme jadierka) a dužinu postrúhame.
- Mrkvu takisto postrúhame na jemno.
- Do panvice dáme trochu oleja, pridáme cuketu a na nízskej teplote ju dusíme za občastného miešania 15 minút. Potom vyberieme z panvice.
- Do panvice dáme tiež maslo/margarín a
- dáme dusiť mrkvu a cibuľku.
- Keď je mrkva hotová, primiešame cuketovú zmes.
- Dochutíme soľou a čiernym korením,čili a kurkumou ako aj pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.
- Oheň vypneme a už len dochutíme na drobno posekanými lístkami petržlenovej vnati.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Cuketová nátierka s mrkvou
Cuketa je tak rozmanitá zelenina a najmä opečená dostane svoju charakteristickú osobitú, skvelú chuť. Tak ako aj v tejto nátierke. Ja som ju nechala v celku ale samozrejme ju možno aj rozmixovať na hladko. Suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept