Domáci malinový džem s levanduľou

Každoročne chodíme na samozber levandule lekárskej, ktorú potom využívam na tvorbu dekorácii ale takisto ju rada používam aj v kuchyni. Či už do koláčov alebo do takéhoto skvelého džemu, ktorý proste chutí a vonia letom. Ak sa bojíte levanduľovej chuti, nemusíte, je len veľmi decentná, žiadna chuť mydla, ale doslova posilní malinovú chuť. Veľmi odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 1kg malín
  • 1/2kg kr.cukru
  • 50ml vody
  • 5g pektínu (vďaka nemu vám postačí menej cukru, ale možno aj vynechať)
  • 2PL levanduľových kvietkov (bez stoniek)

Postup:

  • Maliny umyjeme a dáme do hrnca.
  • Pridáme 1/2 cukru spolu s 50ml vody a cukrom a necháme zovrieť. Potom varíme na nizskom ohni ca. 10 minút.
  • Následne necháme krátko vychladnúť a potom prepasírujeme cez sítko.
  • Pridáme zvyšný cukor, prípadne pektín v prášku a necháme za stáleho miešania (to je dôležité, inak by mohla prihorieť) variť do požadovanej konzistencie.
  • Ak ste si neistý, či už je džem dostatočne tuhý, dajte špičku malej lyžičky do džemu a počkajte 30 sekúnd, potom si pozrite konzistenciu, ak už je pevná, môžete prestať variť.
  • Ešte vrelý džem nalejeme do umytých zaváraninových pohárov, zavrieme výčkom a necháme hore dnom pomaly vychladnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Domáci malinový džem s levanduľou

Každoročne chodíme na samozber levandule lekárskej, ktorú potom využívam na tvorbu dekorácii ale takisto ju rada používam aj v kuchyni. Či už do koláčov alebo do takéhoto skvelého džemu, ktorý proste chutí a vonia letom. Ak sa bojíte levanduľovej chuti, nemusíte, je len veľmi decentná, žiadna chuť mydla, ale doslova […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept


  • Zapečené zemiaky na smotane

    Zapečené zemiaky na smotane

    Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept


  • 20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady

    20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady

    Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]


One Comment

  1. Pingback: Malinová torta s levanduľou bez farbív - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*