Každoročne chodíme na samozber levandule lekárskej, ktorú potom využívam na tvorbu dekorácii ale takisto ju rada používam aj v kuchyni. Či už do koláčov alebo do takéhoto skvelého džemu, ktorý proste chutí a vonia letom. Ak sa bojíte levanduľovej chuti, nemusíte, je len veľmi decentná, žiadna chuť mydla, ale doslova posilní malinovú chuť. Veľmi odporúčam vyskúšať.
Suroviny:
- 1kg malín
- 1/2kg kr.cukru
- 50ml vody
- 5g pektínu (vďaka nemu vám postačí menej cukru, ale možno aj vynechať)
- 2PL levanduľových kvietkov (bez stoniek)
Postup:
- Maliny umyjeme a dáme do hrnca.
- Pridáme 1/2 cukru spolu s 50ml vody a cukrom a necháme zovrieť. Potom varíme na nizskom ohni ca. 10 minút.
- Následne necháme krátko vychladnúť a potom prepasírujeme cez sítko.
- Pridáme zvyšný cukor, prípadne pektín v prášku a necháme za stáleho miešania (to je dôležité, inak by mohla prihorieť) variť do požadovanej konzistencie.
- Ak ste si neistý, či už je džem dostatočne tuhý, dajte špičku malej lyžičky do džemu a počkajte 30 sekúnd, potom si pozrite konzistenciu, ak už je pevná, môžete prestať variť.
- Ešte vrelý džem nalejeme do umytých zaváraninových pohárov, zavrieme výčkom a necháme hore dnom pomaly vychladnúť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Domáci malinový džem s levanduľou
Každoročne chodíme na samozber levandule lekárskej, ktorú potom využívam na tvorbu dekorácii ale takisto ju rada používam aj v kuchyni. Či už do koláčov alebo do takéhoto skvelého džemu, ktorý proste chutí a vonia letom. Ak sa bojíte levanduľovej chuti, nemusíte, je len veľmi decentná, žiadna chuť mydla, ale doslova […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept
Zapečené zemiaky na smotane
Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept
20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady
Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]
Pingback: Malinová torta s levanduľou bez farbív - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu