Vyprážaný syr, alebo syr v trojobale

Deti sa ma pýtali, že čo nezdravé som ako dieťa mala rada ja? Moja mama totiž každý deň vyvárala a tak sme jedli domáce, tých nezdravých pokrmov sme si moc neužili. Zato keď sme išli v lete na chatu, mohli sme si tam kúpiť v stánku vyprážaný syr a poviem vám, ako deti sme sa ho nevedeli dojesť. Samozrejme, nieje to nič komplikované. Môj trik je, že múku a vajíčko nedávam len raz ale dvakrát, a až potom strúhanku, tak žiaden druh syra nikdy nevytečie.

Suroviny:

  • Na osobu 100g syra (použiť môžete camember, hermelín alebo tvrdšie druhy ako gouda či ementál)
  • 2 vajíčka
  • soľ, čierne korenie
  • hladkú múku (1-2 šálky)
  • strúhanku (1-2 šálky)
  • olej na vyprážanie

Postup:

  • Čo treba zohľadniť pred prípravou – Je dobré keď je syr pre obaľovaním ešte studený, najlepšie priamo z chladničky.
  • Syr pokrájame na kusy aké chceme obaľovať. V prípadne camember či hermelínu použijeme celý krúžok, netreba nič krájať.
  • Pripravíme si 3 misky – do jednej dáme múku, do druhej strúhanku, ktorú trochu osolíme a do tretej vajíčko do ktorého sme pridali soľ, čierne korenie a roztrepali ho.
  • Potom začneme obaľovať. Najskôr dáme do múky, potom do vajíčka, potom zas do múky a vajíčka a na záver do strúhanky. Takýto dvojobal robím len pri syroch, ale vďaka nemu mi nikdy nič nevytečie.. aj pri mäkkších druhoch syra.
  • V panvici zovrieme olej a potom znížime teplotu.
  • Vložíme syr a pomaly ho opekáme z oboch strán ca. 5 minút do zlatista.
  • Na odkvapkanie prebytočného tuku ho môžeme položiť hotový syr na kuchynskú utierku.
  • Mojou obľúbenou prílohou sú pečené zemiaky z trúby a majonéza.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*