Teplá cuketová nátierka z orientu- Lib el kousa

Ako každý rok sa v lete poteším receptom na spracovanie cukety, ktorej mávam v záhrade prebytok. O túto nátierku či dip (dá sa použiť na oboje účely) sa som sa doslova potkla úplne náhodne, najskôr som myslela, že idem ochutnať klasický vegánsky hummus, až potom som zistila, že chutí inak, intenzívnejšie a s jemnou cuketovou arómou až som začala skúmať o čo ide. Môžem len odporúčiť vyskúšať, chutí fenomenálne.

Suroviny:

  • 2 cibule
  • 2 cukety
  • 2 strüčiky cesnaku
  • 3-4 PL olivového oleja
  • soľ, čierne korenie, sezam, kumín, čili
  • šťava z 1/2 citróna
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na jemné prúžky. Cuketu ošúpeme (ak treba vyberieme jadierka) a dužinu postrúhame.
  • Do panvice dáme trochu oleja, pridáme cibuľu a cuketu a na nízskej teplote ju dusíme za občastného miešania 15-20 minút.
  • Do inej panvice, ešte studenej, pretlačíme cesnak a pridáme zvyšný olej. Panvicu necháme nahrievať. Akonáhle začne cesnak voniať, pridáme kumín, čili ako aj cuketovú zmes a premiešame.
  • Potom lisom na zemiaky zmes rotlačíme na kašu a dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Oheň vypneme a už len dochutíme citrónovou šťavou ako aj na drobno posekanými lístkami petržlenovej vnati či koriandra.

Táto nátierka chutí naozaj úžastne na chrumkavom toastovanom chlebíku či bagetke.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


  • Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Tento čokoládový krém je skvelým doplnkom každej torty, zákusku či iného dezertu. Je to obdoba parížskeho krému, ktorý sa však pripravuje v kombinácii čoklády a kakaa a neskôr po vychladnutí šľahá do tohto krásne hladkého a nadýchaného krému, ktorý skvelo drží tvar. Všetko čo budete potrebovať sú 3 suroviny a […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*