Teplá cuketová nátierka z orientu- Lib el kousa

Ako každý rok sa v lete poteším receptom na spracovanie cukety, ktorej mávam v záhrade prebytok. O túto nátierku či dip (dá sa použiť na oboje účely) sa som sa doslova potkla úplne náhodne, najskôr som myslela, že idem ochutnať klasický vegánsky hummus, až potom som zistila, že chutí inak, intenzívnejšie a s jemnou cuketovou arómou až som začala skúmať o čo ide. Môžem len odporúčiť vyskúšať, chutí fenomenálne.

Suroviny:

  • 2 cibule
  • 2 cukety
  • 2 strüčiky cesnaku
  • 3-4 PL olivového oleja
  • soľ, čierne korenie, sezam, kumín, čili
  • šťava z 1/2 citróna
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na jemné prúžky. Cuketu ošúpeme (ak treba vyberieme jadierka) a dužinu postrúhame.
  • Do panvice dáme trochu oleja, pridáme cibuľu a cuketu a na nízskej teplote ju dusíme za občastného miešania 15-20 minút.
  • Do inej panvice, ešte studenej, pretlačíme cesnak a pridáme zvyšný olej. Panvicu necháme nahrievať. Akonáhle začne cesnak voniať, pridáme kumín, čili ako aj cuketovú zmes a premiešame.
  • Potom lisom na zemiaky zmes rotlačíme na kašu a dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Oheň vypneme a už len dochutíme citrónovou šťavou ako aj na drobno posekanými lístkami petržlenovej vnati či koriandra.

Táto nátierka chutí naozaj úžastne na chrumkavom toastovanom chlebíku či bagetke.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*