Ako každý rok sa v lete poteším receptom na spracovanie cukety, ktorej mávam v záhrade prebytok. O túto nátierku či dip (dá sa použiť na oboje účely) sa som sa doslova potkla úplne náhodne, najskôr som myslela, že idem ochutnať klasický vegánsky hummus, až potom som zistila, že chutí inak, intenzívnejšie a s jemnou cuketovou arómou až som začala skúmať o čo ide. Môžem len odporúčiť vyskúšať, chutí fenomenálne.
Suroviny:
- 2 cibule
- 2 cukety
- 2 strüčiky cesnaku
- 3-4 PL olivového oleja
- soľ, čierne korenie, sezam, kumín, čili
- šťava z 1/2 citróna
- Petržlenová vňať
Postup:
- Cibuľu pokrájame na jemné prúžky. Cuketu ošúpeme (ak treba vyberieme jadierka) a dužinu postrúhame.
- Do panvice dáme trochu oleja, pridáme cibuľu a cuketu a na nízskej teplote ju dusíme za občastného miešania 15-20 minút.
- Do inej panvice, ešte studenej, pretlačíme cesnak a pridáme zvyšný olej. Panvicu necháme nahrievať. Akonáhle začne cesnak voniať, pridáme kumín, čili ako aj cuketovú zmes a premiešame.
- Potom lisom na zemiaky zmes rotlačíme na kašu a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Oheň vypneme a už len dochutíme citrónovou šťavou ako aj na drobno posekanými lístkami petržlenovej vnati či koriandra.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Teplá cuketová nátierka z orientu- Lib el kousa
Ako každý rok sa v lete poteším receptom na spracovanie cukety, ktorej mávam v záhrade prebytok. O túto nátierku či dip (dá sa použiť na oboje účely) sa som sa doslova potkla úplne náhodne, najskôr som myslela, že idem ochutnať klasický vegánsky hummus, až potom som zistila, že chutí inak, […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom
Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.
Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút
Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.
Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami
Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept