Lahodný cestovinový šalát s rajčinami a jogurtom

Tento cestovinový šalát je krásne šťavnatý a naozaj za pár minút pripravený. Na prípravu odporúčam použiť grécky jogurt, ktorý má vyšší podiel tuku a je teda aj krémovitejší. Rajčiny sa používajú celé, teda aj so šupkou a jadierkami, najlepšie sa hodia malé cherry rajčiny.

Suroviny:

  • 1/2 balenia menších cestovín
  • 2l osolenej vody
  • 200ml bieleho jogurtu
  • 100ml majonézy
  • 30ml šťavy zo zaváraných uhoriek
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 200g rajčín
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 červená cibuľa
  • 1 cesnakový strúčik
  • 1 malá konzerva kukuričky
  • 2PL čerstvých byliniek – petržlen, pažítka, bazalka
  • 1PL červenej papriky (sladkej alebo štipľavej)
  • soľ, čierne korenie, čili

Postup:

  • Vodu na cestoviny necháme zovrieť, cestoviny dáme variť a po uvarení do mäkka ich zleje a necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ, čo sa varia cestoviny si pripravíme zálievku.
  • Na to zmiešame jogurt, majonézu, uhorkovú šťavu a citrónovú šťavu. Dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením a červenou paprikou.
  • Kukuričku zlejeme z vody, rajčiny rozpolíme a cibuľu pokrájame na drobno.
  • Pridáme bylinky a premiešame. Na záver pridáme vychladnuté cestoviny a opäť dobre premiešame.

Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.

Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*