Lahodný cestovinový šalát s rajčinami a jogurtom

Tento cestovinový šalát je krásne šťavnatý a naozaj za pár minút pripravený. Na prípravu odporúčam použiť grécky jogurt, ktorý má vyšší podiel tuku a je teda aj krémovitejší. Rajčiny sa používajú celé, teda aj so šupkou a jadierkami, najlepšie sa hodia malé cherry rajčiny.

Suroviny:

  • 1/2 balenia menších cestovín
  • 2l osolenej vody
  • 200ml bieleho jogurtu
  • 100ml majonézy
  • 30ml šťavy zo zaváraných uhoriek
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 200g rajčín
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 červená cibuľa
  • 1 cesnakový strúčik
  • 1 malá konzerva kukuričky
  • 2PL čerstvých byliniek – petržlen, pažítka, bazalka
  • 1PL červenej papriky (sladkej alebo štipľavej)
  • soľ, čierne korenie, čili

Postup:

  • Vodu na cestoviny necháme zovrieť, cestoviny dáme variť a po uvarení do mäkka ich zleje a necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ, čo sa varia cestoviny si pripravíme zálievku.
  • Na to zmiešame jogurt, majonézu, uhorkovú šťavu a citrónovú šťavu. Dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením a červenou paprikou.
  • Kukuričku zlejeme z vody, rajčiny rozpolíme a cibuľu pokrájame na drobno.
  • Pridáme bylinky a premiešame. Na záver pridáme vychladnuté cestoviny a opäť dobre premiešame.
  • Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *