Tento cestovinový šalát je krásne šťavnatý a naozaj za pár minút pripravený. Na prípravu odporúčam použiť grécky jogurt, ktorý má vyšší podiel tuku a je teda aj krémovitejší. Rajčiny sa používajú celé, teda aj so šupkou a jadierkami, najlepšie sa hodia malé cherry rajčiny.
Suroviny:
- 1/2 balenia menších cestovín
- 2l osolenej vody
- 200ml bieleho jogurtu
- 100ml majonézy
- 30ml šťavy zo zaváraných uhoriek
- 1 PL citrónovej šťavy
- 200g rajčín
- 2 jarné cibuľky
- 1 červená cibuľa
- 1 cesnakový strúčik
- 1 malá konzerva kukuričky
- 2PL čerstvých byliniek – petržlen, pažítka, bazalka
- 1PL červenej papriky (sladkej alebo štipľavej)
- soľ, čierne korenie, čili

Postup:
- Vodu na cestoviny necháme zovrieť, cestoviny dáme variť a po uvarení do mäkka ich zleje a necháme vychladnúť.
- Zatiaľ, čo sa varia cestoviny si pripravíme zálievku.
- Na to zmiešame jogurt, majonézu, uhorkovú šťavu a citrónovú šťavu. Dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením a červenou paprikou.
- Kukuričku zlejeme z vody, rajčiny rozpolíme a cibuľu pokrájame na drobno.
- Pridáme bylinky a premiešame. Na záver pridáme vychladnuté cestoviny a opäť dobre premiešame.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]