Domáce kuracie rezne

Asi každý má ten svoj overený postup na výrobu rezňou. Takto sa pripravujú u nás. Možno niektoré tipy zaujmú aj vás.

Na trojobal:

  • hl. múka
  • 2 vajíčka + 100ml mlieka + soľ
  • strúhanka + sezam + rozdrtené kukuričné lupienky

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na zhruba rovnako veľké kusy.
  • Potom na mäso položíme potravinovú fóliu a mäso naklepeme tĺčikom na mäso. Potravinová fólia je dôležitá, chráni mäso počas vyklepávania pred poškodením jeho štruktúry.
  • Mäso okoreníme soľou a čiernym korením.
  • Medzitým si pripravíme do jednej misky hl. múku, do druhej vajíčko vyšľahané s mliekom a soľou. Do tretej misky si najskôr dáme strúhanku a sezam. Na šálku kukuričným lupienkov dáme do sáčku, ten dobre uzavrieme a pár krát po ňom prejdeme valčekom na cesto až ostane jemná strúhanka. Pridáme k strúhankovej zmesi a dobre premiešame.
  • Potom najskôr obalíme kuracie mäso v múke, následne vo vajíčku a na záver v strúhanke. Dobre pritlačíme a dáme na tanier.
  • Moja mama ma vždy učila na vyprážanie použiť malú ale hlbokú panvicu aby sa olej rozložil po celej ploche mäsa a vždy opekať len na najnižšom stupni.
  • Tak trvá príprava síce dlhšie ale výsledkom je krásne chrumkavý rezeň.
  • Keď je rezeň z oboch strán zlatistý, vyberieme z oleja a necháme dobre odkvapkať z prebytočného tuku.
  • Pred servírovaním pokvapkáme šťavou z citróna.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*