Asi každý má ten svoj overený postup na výrobu rezňou. Takto sa pripravujú u nás. Možno niektoré tipy zaujmú aj vás.
Na trojobal:
- hl. múka
- 2 vajíčka + 100ml mlieka + soľ
- strúhanka + sezam + rozdrtené kukuričné lupienky
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na zhruba rovnako veľké kusy.
- Potom na mäso položíme potravinovú fóliu a mäso naklepeme tĺčikom na mäso. Potravinová fólia je dôležitá, chráni mäso počas vyklepávania pred poškodením jeho štruktúry.
- Mäso okoreníme soľou a čiernym korením.
- Medzitým si pripravíme do jednej misky hl. múku, do druhej vajíčko vyšľahané s mliekom a soľou. Do tretej misky si najskôr dáme strúhanku a sezam. Na šálku kukuričným lupienkov dáme do sáčku, ten dobre uzavrieme a pár krát po ňom prejdeme valčekom na cesto až ostane jemná strúhanka. Pridáme k strúhankovej zmesi a dobre premiešame.
- Potom najskôr obalíme kuracie mäso v múke, následne vo vajíčku a na záver v strúhanke. Dobre pritlačíme a dáme na tanier.
- Moja mama ma vždy učila na vyprážanie použiť malú ale hlbokú panvicu aby sa olej rozložil po celej ploche mäsa a vždy opekať len na najnižšom stupni.
- Tak trvá príprava síce dlhšie ale výsledkom je krásne chrumkavý rezeň.
- Keď je rezeň z oboch strán zlatistý, vyberieme z oleja a necháme dobre odkvapkať z prebytočného tuku.
- Pred servírovaním pokvapkáme šťavou z citróna.