Poznáte to, keď varíte overený recept dokola a dokola tak isto a málokedy si trúfnete na zmenu? Pre mňa bol takýmto receptom recept na palacinky, ktoré vždy všetkým chutili a tak nebol dôvod skúšať niečo iné. Minule som si ale spomenula ako mi za detstva moja o 10 rokov staršia sesternica pripravovala výborné palacinky s olejom v ceste a tak som sa rozhodla opustiť svoju komfortnú zónu a vyskúšať niečo nové. Výsledkom su tak lahodné palacinky, že bola o nich bitka a to aj napriek tomu, že ešte vôbec neboli naplnené.
Potrebujete:
- 4 vajíčka
- 1 espresso šálka kr.cukru
- 1 espresso šálka oleja (ca. 75ml – napr. slnečnicový)
- 500ml mlieka
- 200g hl múky
- štipka soli
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme olej a štipku soli a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
- Na záver primiešame mlieko a múku a miešame až vznikné homogénna zmes bez hrudiek.
- Cesto necháme 15-20 minút oddychovať.
- Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
- Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
- Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.