Kdo neokúsil, neuverí 🙂 ale tento šalát je fantastický, najmä ako príloha ku grilovanému mäsu a zároveň je tak jednoduchý. Vďaka grilovaniu sa v cibuľkách vytvorí jemne sladká chuť a tá je v kombinácii s mierne kyslastým bazlamikom je proste balzam na dušu.
Postup:
- Na šalát treba najskôr ugrilovať ca.6 cibúľ. Na to najlepšie neošúpané cibuľky nastoknúť na ražničie a opekať 10-15min. pokiaľ je šupka celkom čierna.
- Potom ich nechať vychladnúť a ošúpať zo všetkých vrstiev, ktoré neodoloali ohňu. Cibuľky pokrájať na mesiaciky a osoliť, okoreniť sušeným čili (prípadne korením Sumak, kdo má).
- Na záver už lenb poliať trochou oleja a balzamikom (ja používam balzamiko z granátového jabĺčka) a dobre premiešať.