Chutná kombinácia maku a jemnej mascarpone plnky, taká je táto jemná nadýchaná maková torta.
Potrebujete na cesto:
- 1 šálka (1 šálka – 250ml) pomletého maku
- 5 vajíčok
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1 šálky hl. múky
- 1/2 šáky mlieka
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky mlieka
Na plnku potrebujete:
- 1 balenie šľahačkovej smotany
- 1/2 šálky pr. cukru
- 1 balenie (250g) mascparone syru
- 1 jahodová marmeláda
- celý mak na ozdobu
Postup:
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny, odložíme bokom.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Následne k cesto pridáme múku, mak, prášok do pečiva, ako aj mlieko a všetko vypracujeme do hladkého cesta. Na záver primiešame bielkový sneh.
- Cesto nanesieme do 2 vymastených kruhových foriem (priemer 24cm) a necháme v predhriatej rúre pri 160C piecť ca. 40min.
- Násled ne cesto necháme vychladnúť a potom každý prekrojíme na 2 diely, takže nám vzniknú 4 pláty.
- Počas chladenia si pripravíme plnku. Na to najskôr vo vysokej nádobe vyšľaháme šľahačku v do pevnej šľahačky.
- Pridáme krémovitý syr a cukor a všetko spolu premiešame. Na záver primiešame trochu nepomletého maku.
- Okolo spodnej časti korpusu umiestnime cukrárenskú obruč. Na cesto časť plnky, zaťažíme 2 plátom. Na ten nanesieme marmeládu a plnku, potom dáme ďaľšie cesto a opäť časť plnky a zaťažíme ju posledným plátom korpusu.
- Naň nanesieme zvyšok plnky a necháme tortu 2hodiny v chlade odpočívať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.