Jednoduchý cheesecake, ktorý si viete pripraviť s každým sezónnym ovocím. Vďaka čokoládovej vrstve jedol aj môj syn, ktorý inak cheesecake nemusí :). Uvedené množstvo je na formu s 24cm priemerom.
Suroviny
- 1 balenia (250g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone)
- 2 balenia (500g) jemného tvarohu
- 200ml kyslej smotany
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 3 vajíčka
- 1/3 šálky kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150ml šľahačkovej smotany
- 150g horkej čokolády
- jahody
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme jemný krémovitý syr, tvaroh, smotanu a škrob a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a formu prikryjeme alobalom.
- Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
- Necháme dôkladne vychladnúť a až potom vyberieme z formy.
- Na Ganache omáčku si nahrejeme smotanu. Čokoládu posekáme na menšie kusy a potom pridáme do horúcej smotany. Už nevaríme, len miešame až sa všetko spolu spojí.
- Potom Ganache nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.
- Na záver ozdobíme jahodami a kdo chce poleje tiež bielou čokoládou.
Cheesecake s Ganache a jahodami
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
Directions
Recipe Video
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Super rýchle hrnčekové brownies
Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept